Arroyo Cimbom'u uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Arroyo Cimbomu uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 23:20

Beko Basketbol Ligi'nin 15. haftasında Galatasaray Liv Hospital, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-60 yenerek, üst üste 9. galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Liv Hospital'da maçın en skorer ismi olan Carlos Arroyo 21 sayı, 6 asist, 4 ribauntluk performansıyla galibiyetin mimarı oldu. Pota altı savunmasında etkili bir performans sergileyen Furkan Aldemir ise maç boyunca 6 blok yaptı.

Konuk ekipte Theodore'un 16 sayılık katkısı, mağlubiyeti önleyemedi. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar ligde 12. galibiyetini elde ederken, Mersin ekibi 10. yenilgisini aldı.

Öte yandan, basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray Odeabank'ın kupa sevincini, sarı-kırmızılıların küçük kız takımı taraftarlarla yaşadı. Galatasaray Küçük Kız Basketbol Takımı oyuncuları, maç öncesi salonda kupayla taraftarları selamladı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran, Mehmet Karabilecen, Ergin Sarı
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 21, Cenk Akyol 12, Hairston 4, Erceg 14, Furkan Aldemir 3, Sinan Güler 4, Mensah-Bonsu 6, Ender Arslan 8, Macvan 7, Göksenin Köksal, Engin Atsür 4, Doğukan Sönmez 2
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Theodore 16, Buğrahan Tuncer, Barbour 7, Ali Karadeniz 14, Samardjiski 11, Nusret Yıldırım 3, Hosbrouck 3, Tayfun Erülkü 2, Altan Erol 4, Levent Bilgin
1. Periyot: 23-15
Devre: 33-37
3. Periyot: 59-46

'MERSİN'İ KENARDAN YENDİK'

Haberin Devamı

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni kenardan gelen oyuncuların verdiği katkıyla yendiklerini söyledi. Ataman, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında ikinci periyot dışında iyi oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başlamıştık ama ikinci çeyrekte, maçtaki hızımızı kaybettik ve devreyi geride kapattık. Mersin Büyükşehir Belediyesi, sert basketbol oynayan tehlikeli bir takım. Üçüncü periyoda daha tempolu başladık. Kenardan oyuna dahil olanlar iyi katkı sağlayınca, gücümüzü ortaya koyduk" dedi.

Önemli bir galibiyet aldıklarını ve iyi seri yakaladıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Yine de ilk devreyi istediğimiz yerde bitiremedik. Sakatlıkların etkisiyle iki maç kaybettik, sonuçta ilk devreyi üç mağlubiyetle kapattık. Sezon sonuna kadar, başarılı performansımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın skorer oyuncusu Cenk Akyol da üçüncü çeyreğin sonlarında doğru ivme yakaladıklarını dile getirerek, "İlk devre bitti. İkinci devrede de en iyi şekilde performans sergilemeye çalışacağız. Şu anki tek düşüncemiz, THY Avrupa Ligi'nde ilerlemek" ifadelerini kullandı.

'İLK YARI ÇOK KÖTÜ OYNADIK'

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu ise kadronun dar olmasından yakındı. Galibiyetten dolayı Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik eden Babaoğlu, şunları söyledi:

"İkinci yarıda Avrupa Ligi takımı olduklarını kanıtladılar. Mücadelenin 25. dakikası, kırılma noktası oldu. Zorlu rakiplere karşı kazanabilmek için en az 9 oyuncunun ayakta kalması gerekir. Dört oyuncum 30 dakika civarında oynadı. Böyle olunca bu tip maçlarda savunma zaafı ortaya çıkıyor."

Konuk takımın oyuncularından Nusret Yıldırım da ilk yarı çok iyi oynadıklarını dile getirerek, "Üçüncü periyotta maçın skoru belirlendi. Üçüncü periyotlarda konsantrasyon sorunu yaşıyoruz. İkinci yarı zor bir fikstürümüz var. En iyi şekilde hazırlanıp istenen mücadeleyi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

MAÇIN AYRINTILARI

Karşılaşmaya iki takım da sert savunma yaparak başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin pota altından bulduğu basketlere hızlı hücumlardan kaydettiği sayılarla karşılık veren Galatasaray Liv Hospital, ilk 5 dakikayı 8-7 önde geçti. Arroyo ve Erceg'in skora yaptığı katkıyla bir ara 11 sayılık farkı yakalayan sarı-kırmızılılar, ilk periyotu 23-15 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe top kayıpları yaparak başlayan ev sahibi ekip, üst üste hücumlardan boş dönerek, skor avantajını kaybetti. Özellikle ribauntlarda sarı-kırmızılılara üstünlük kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Theodore'un skorer oyunuyla öne geçmeyi başararak, 18. dakikada 33-30'luk skoru yakaladı. Konuk ekip, rahat sayı ürettiği bu çeyrekte aynı zamanda iyi savunma yaptı ve ilk yarıyı 37-33 önde tamamladı.

Maçın 3. periyodunun başlarında Erceg'in bulduğu 8 sayıyla tekrar öne geçen (41-39) Galatasaray Liv Hospital, 25. dakikayı 45-44 üstün tamamladı. Arroyo'nun devreye girmesiyle 11-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi takım, 28. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 56-44. Sarı-kırmızılılar, Macvan'ın son saniyede kendi sahasından kaydettiği üç sayılık basketle, final periyoduna 59-46 üstün girdi.

Son çeyreğin başlarındaki performansıyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray Liv Hospital, farkı bir ara 27 sayıya kadar taşıdığı maçtan da 85-60'lık skorla galip ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME!