Aranda'dan rekor kaldırış

Güncelleme Tarihi:

Arandadan rekor kaldırış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Küba'lı ünlü halterci, Kanada'daki Pan Amerikan Oyunları'nda 205.5 kiloluk kaldırışı ile altın madalya alırken, silkmede yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Kanada'nın Winnipeg kentindeki Pan Amerikan Oyunları'nda ilk dünya rekoru halterde Küba'lı Hidalberto Quintero Aranda'dan geldi. 77 kiloda podyuma çıkan Aranda, silkmedeki 205.5 kiloluk kaldırışı ile yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Silkmedeki ilk hakkında 190 kiloyu rahatlıkla kaldıran ve altın madalyayı garantileyen 23 yaşındaki Küba'lı sporcu ardından 200 kiloyu kaldırıp kendini rekora hazırladı. Son hakkında da 205.5 kiloluk kalıdırışı gerçekleştiren Aranda, dünya rekoruna adını yazdırdı. 1998'de sikletlerin yeniden düzenlenmesi ile 77 kilo kategorisinde silkmede belirlenen dünya standardı 205 kiloydu. Böylece, 205.5 kiloyla, bu dünya standardını geçen ilk sporcu olan Aranda'nın kaldırışı rekor olarak tescil edildi.

Pan Amerikan Oyunları Halter Yarışmaları Direktörü ve Uluslararası Hakem Jeff Roehn, ‘‘Aranda, daha önce benzer kategoride kırılan ve baz alınan dünya standardını geçti. Küba'lı sporcu silkmede 205 kiloyu geçen ilk halterci’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!