Appiah’a erken dönüş izni yok

Güncelleme Tarihi:

Appiah’a erken dönüş izni yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Dujkoviç, Afrika Kupası kadrosuna çağırdığı Fenerbahçeli futbolcuyu erken göndermeyi düşünmediğini söyledi.

MISIR’da 20 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele edecek Gana Milli Takımı’nın teknik direktörü Ratomir Dujkoviç, kadroya aldığı Fenerbahçeli Stephen Appiah’a erken dönüş izin veremeyeceğini söyledi. Appiah’ın Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bildiğini, ancak kendisinin de ondan vazgeçemeyeceğini vurgulayan Dujkoviç, şöyle konuştu:

‘Appiah, takımımın kaptanı ve lider bir oyuncu. Ona bu kupada çok ihtiyacım olacak. Appiah, milli takım kadrosunda olduğu için Fenerbahçe’nin bazı maçlarında oynayamayacak. Ancak bu sorunu yaşayan tek futbolcu Appiah değil. Takımımda, Avrupa’da top koşturan Kuffour (Roma) ve Essien (Chelsea) gibi oyuncular da var.’

Başvuru gelmedi

Sırp teknik direktör, Appiah’ın erken dönmesi konusunda kendisine veya Gana Futbol Federasyonu’na Fenerbahçe’den herhangi bir başvuru gelmediğini de belirtti. Dujkoviç, ‘Hedefimiz finale kadar çıkmak. Bu yüzden kendisini erken gönderebilmem zor. Zaten ne Appiah’tan, ne de kulübünden böyle bir teklif geldi. Kendisinin erken dönme gibi bir isteğinin olup olmadığını da önce Appiah ile görüşmem lazım. Ondan sonra daha net bir şey söylebilirim.’

Appiah,
izin alınamadığı takdirde F.Bahçe’nin Türkiye Kupası’nda Erciyesspor, Tarsus İdmanyurdu, ligde de G.Birliği ve D.Bakırspor maçlarında forma giyemeyecek. Afrika Kupası’nın favorileri arasında bulunan Gana Milli Takımı, finale kadar giderse, yıldız oyuncu Ç. Rizespor ve Samsun karşılaşmalarında da oynayamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!