Antalya iyi başladı: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Antalya iyi başladı: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Antalyaspor UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, Almanya’nın SV Werder Bremen takımını 2-0 yenerek, rövanş için avantajlı bir sonuç elde etti.
Haberin Devamı

Antalyaspor, maçın ikinci yarısına beyaz formalarıyla çıktı.

SV Werder Bremen de ikinci yarıya Frings’in yerine Tiuuzu’yu (xx) alarak başladı.

Maçın ikinci yarısına konuk ekip daha istekli başladıysa da ilerileyen dakikalarda, Antalyaspor oyunu kontrolüne almasını bildi. Kontrataklarda rakip kale önünde çok sayıda tehlikeli pozisyon bulan kırmızı-beyazlılar, bunlardan birisini daha gole çevirerek, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

10. Dakikda, Gaudino şık hareketlerle rakip ceza alanına girdi. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleciyi geçen top, yan direğe çarparak döndü. Dönen topa Atilla vurdu. Bu futbolcunun şutunu SV Werden Bremen defans oyuncuları çeldi. Dönen topa bu kez Hüseyin cezaalanı dışından vurdu. Top yandan auta gitti.

13. dakikada, Hüseyin ile duvar pası yapan Musiç, SV Werder Bremen ceza alanı içinde topu önünde buldu. Tribünlerin gol beklediği anda, Kaleci Rost, daha önce yatarak topu Musiç’in ayaklarından aldı.

14. dakikada, SV Werder Bremen köşe atışı kullandı. Cezaalanı içine düşen topa Kristaiç sağ ayağının dışıyla dokundu. Kaleciyi de geçen top yan direğin içine çarparak geri döndü. Dönen topu Antalyaspor defans elemanları uzaklaştırdı.

24. Dakikada Musiç, kendi yarı alanından uzun bir pas attı. Topla buluşan Gaudino süratle rakip ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa sert ve düzgün vurdu. Ancak kaleci Rost son anda topu kornere çelerek, takımını bir golden kurtardı.

37. dakikada, rakip cezaalanında 2 oyuncunun arasında düşen Atilla penaltı kararı bekledi. Hakemin devam kararına itiraz eden Atilla sarı kartla cezalandırıldı.

43. dakikada Antalyaspor beklediği gole kavuştu. Bu dakikada, SV Werder Bremen ceza alanı çizgisi üzerinde rakipten dönen topu kapan Selahattin, ara pasıyla topu sol tarafındaki Gaudino’ya aktardı. Gaudino, önünü boşalttıktan sonra düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi. 1-0.

İlk yarının son daakikalarında başka gol olmadı ve kırmızı-beyazlı ekip ilk 45 dakikadan 1-0 üstünlükle ayrıldı.

49. dakikada, Antalyaspor ceza yayı üzerinde topla buluşan Pizarro, çok sert ve düzgün bir şut attı. Herkesin gol beklediği anda Kaleci Adnan mükemmel bir refleksle topu çelmeyi başardı.

59. dakikada, Tiuuzu’nun ceza alanına ortaladığı top, üst direğe çarparak dışarı çıktı.

64. dakikada Bogdanoviç’in yerine Silva (x) oyuna dahil oldu.

66. dakikada, Gaudino’nun ceza alanı dışından attığı şutta topu kaleci 2 hamlede bloke etmeyi başardı.

68. dakikada Antalyaspor farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikada korner atışından gelen topu bloke eden kaleci Adnan topu bekletmeden uzun bir degajla Bremen yarı alanına gönderdi. Tüm hatlarıyla Antalyaspor cezaalanında olan Bremen defansını teke tek yakalayan Atilla, Skriping’i geçerek, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Atilla topu kalecinin sağından filelere göndererek, takımının ikinci golünü kaydetti. 2-0.

70. dakikada, Antalyaspor’da Selahattin yerini (Mustafa Gürsel’e (xx), 71. dakikada da Werder Bremen’den Ernst, yerini Trares’e (x) bıraktı.

73. dakikada, Herzog’un ceza alanı dışından attığı sert şut kaleci Adnan’da kaldı.

79. dakikada, Atilla, Mustafa Gürsel’in attığı uzun pasta topla buluştu, rakibini de geçtikten sonra ceza alanına girdi. Atilla kaleciyi de çalımlamak isterken, topu kaptırdı ve takımını bir golden etti.

81. dakikada Atilla, Burhan’ın pasıyla yine kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kötü bir vuruşla topu yandan auta atarak, önemli bir fırsatı harcamış oldu.

88. dakikada, Antalyaspor’da Gaudino’nun yerine Mustafa Yalçınkaya (?), 90. dakikada da Atilla’nın yerine Mahmut (?) oyuna girdiler.

Maçın uzatma dakikalarında konuk ekibin gol çabaları sonuç vermedi ve Antalyaspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!