Anne ve babasının izinden gitti

Güncelleme Tarihi:

Anne ve babasının izinden gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 11:00

Üç yıllık spor yaşamında 2 kez Türkiye minikler şampiyonu, bu yıl da Türkiye gençler şampiyonu olan 14 yaşındaki genç tekvandocu, dünya Şampiyonu annesi ile Avrupa şampiyonu babasının gurur kaynağı oldu.

Dünya şampiyonu Arzu Tan Sayan ve Avrupa şampiyonu Yavuz Sayan'ın oğlu genç tekvandocu Yunus Emre Sayan, Isparta'da yapılan Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 57 kiloda 6 rakibinin 5'ini teknik nakavtla yenerek, Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Şampiyon Sayan ailesi, ailece tekvandoda elde ettikleri başarılarını ve bundan sonraki hedeflerini anlattılar.

Tekvandoya 1988 yılında başladığını ifade eden baba Yavuz Sayan, birçok Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra, Avrupa şampiyonluğu unvanını da elde ettiğini, 2010 yılından itibaren de Tekvando Milli Takımı'nda antrenörlük yaptığını belirtti.

Ocak ayından itibaren de KASKİ Spor Kulübü'nde genç tekvandocuları yetiştirdiğini ifade eden Sayan, “Yunus Emre de 3 yıldır tekvando yapıyor. Yunus Emre, önceki yıllarda 2 kez Türkiye minikler şampiyonluğunu elde etti. Geçtiğimiz günlerde Isparta'da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası'nda azimli ve disiplinli çalışmasını şampiyon olarak taçlandıran oğlum Yunus Emre ile gurur duyuyorum” dedi.

KASKİ Spor Kulübü'nde 300'e yakın çocuk ve genci çalıştırdıklarını kaydeden antrenör Yavuz Sayan, “Bu sporcularımızı birer şampiyon olarak yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz, sporcularımız sayesinde, önümüzdeki yıllarda Kayseri'ye ulusal ve uluslararası şampiyonalarda pek çok madalyalar kazandırmak” diye konuştu.

Tekvandoya 9 yaşında başlayan anne Arzu Tan Sayan da, 1991 yılında Yunanistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak, Türk bayrağını dalgalandırdığını, 2 kez Avrupa şampiyonu olduğunu ve İspanya'da yapılan olimpiyatlarda da üçüncülük madalyasını kazandığını hatırlattı.

Oğlum Yunus Emre'nin, babasının ve kendisinin izinden giderek başarılı sonuçlar almasının, kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Sayan, “Sadece, çocuğumuzun bizim yaptığımız sporda başarılı olması değil, çok çalışıp emek verdiği bir branşta zirveye çıkarak, emeğinin karşılığını alıyor olması da bizlere mutluluk veriyor. Tekvando gibi zor bir spor dalında başarı basamaklarını birer birer çıkan oğlumla gurur duyuyoruz” dedi.

ANNE, BABA YÜREĞİ

Aynı zamanda Atlas Koleji 8'inci sınıfta okuyan Yunus Emre'nin maçlarını izlerken çok heyecanlandıklarını söyleyen anne Arzu Tan Sayan, şunları söyledi:
“Oğlumun maçlarını, anne ve babası olarak büyük bir heyecanla izliyoruz. Bazen salondaki seyirciler, müsabakaları bırakıp, bizi izliyorlar. Gecenizi gündüzünüze katarak, yediği yemekten, giydiği kıyafetlerine kadar dikkat ettiğiniz, üstelik antrenmanlarına titizlik gösterdiğiniz evladınız, bu emeklerin meyvelerinin görüleceği bir müsabakaya çıkıyor. Orada nasıl savunma yapacağı, nasıl bir taktik geliştireceği çok önemli. Her hamlede anne baba olarak biz de tepki veriyoruz. Bizim bu tepkimiz, bazen salondakilerin de dikkatini çekiyor ve müsabaka yerine bizleri izliyorlar. Biz sadece kendi evladımız için değil, eğitimlerini üstlendiğimiz her çocuğumuz için aynı davranıyoruz. Spor kulübümüzdeki çocuklarımızın müsabakalarında da çok heyecanlanıyoruz.”

Baba Yavuz Sayan da, oğlunun ya da kulüp sporcularının karşılaşmalarında yerinde duramadığını, sanki kenarda maçı kendisinin de yaşadığını kaydetti.

HEDEF, AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Anne ve babasının antrenör olmasının, başarısında çok etkili olduğunu kaydeden Yunus Emre de, 2 hafta sonra Marmaris'te yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacağını ve bunun sonucunda başarılı olursa milli takıma çağrılacağını, milli takımla gideceği Avrupa Şampiyonası'ndan şampiyonlukla dönmeyi hedeflediğini söyledi.

Büyük başarılar için anne ve babasının izinden gideceğini dile getiren genç sporcu, “Anne ve babam da tekvando sporunda zirveye çıkan insanlar olduğu için onlarla beraber çalışmak hem çok zor, hem de çok eğlenceli. Birinin unuttuğu ya da atladığı bir konuyu, bir diğeri hemen tamamlıyor. Kısacası, işi şansa bırakmıyorlar” diye konuştu.
Öte yandan, KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda birincilik elde eden Yunus Emre ile antrenör babası Yavuz Sayan ve annesi Arzu Tan Sayan'ı tebrik ederek, şampiyon sporcuyu Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Bir kamu kurumu olarak sosyal sorumlulukları da bulunduğunu, bu çerçevede sporu imkanlar ölçüsünde desteklediklerini ifade eden Batukan, “Spor kulübümüz bünyesinde çalışmalarını sürdüren sporcularımızın da başarıları için her türlü desteği veriyoruz. Bunun karşılığında da Yunus Emre gibi Türkiye şampiyonu oluyorlar. Yunus Emre'nin başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!