Ankara basketboluna 'üniversite' damgası

Güncelleme Tarihi:

Ankara basketboluna üniversite damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 13:57

Türkiye Basketbol Erkekler İkinci Ligi'nde (TB2L) bu sezon gösterdiği başarılı performansla Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi başaran Hacettepe Üniversitesi'nde büyük sevinç yaşanıyor.

2. Lig'de 4'lü finallerin ardından Genç Banvitliler ile birlikte Beko Basketbol Ligi'ne yükselen başkent ekibi, gelecek yıl Ankara basketboluna yeni bir soluk kazandıracak.

Hacettepe Üniversitesi'nin Beko Basketbol Ligi'ne çıkmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, mor-beyazlı takımın kendilerine çok büyük bir gurur yaşattığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi'nin kültür, sanat ve spor anlamında Ankara'da önemli işleve sahip bir kurum olduğunu belirten Erdener, “Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, spor hekimliği, spora yönelik çalışmalar ve spor tesislerinin birleşimiyle Türk sporunda çok etkin bir rol oynuyoruz. Bunu basketbol gibi önemli bir branşta en üst ligde oynayarak taçlandırmamız gerekiyordu ve sonunda istediğimiz de oldu. Basketbol Türk sporunun tanıtımında çok önemli bir role sahip. Böylesine değerli bir spor branşının en üst liginde mücadele edecek olmak şimdiden beni heyecanlandırıyor” dedi.

Geçen yıl da Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaya çok yaklaştıklarını hatırlatan Erdener, şöyle devam etti:
“Bu sezon hedefimize ulaştığımız için başta teknik kadro ve oyuncular olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beko Basketbol Ligi'nde Ankara basketbolu adına bir üniversite takımının var olması, gelecek için bizleri umutlandırıyor. Üniversitemizin 'Daha ileriye, en iyiye' vizyonunu basketbolda da göreceğimize inanıyorum. Taraftar olarak gerçekten çok önemli bir potansiyele sahibiz. Üniversitemiz bünyesinde yer alan herkesin bu takımı gönülden destekleyeceğini ve yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Umarım uzun yıllar Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden bir takıma sahip oluruz.”

BAŞANTRENÖR BAYRAMOĞLU

Hacettepe Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu ise 4 yıl boyunca Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

“Her zaman Hacettepe Üniversitesi'nin büyük kurumsal kimliğini, her zaman basketbol alanında da en iyi şekilde temsil etmek istedik” diyen, Bayramoğlu, “Hedefler doğal olarak bitmiyor. Amacımız, Beko Basketbol Ligi'nde her zaman büyüyerek yoluna devam eden bir organizasyon oluşturmak. Hacettepe Üniversitesi'ni bu alanda da en iyiye, en ileriye ulaştırmak istiyoruz. Tabii bu hedeflere kolay ulaşılmıyor, ama üniversitemiz, potansiyel olarak hem Türk sporuna, hem de Ankara basketboluna bu katkıyı yapabilecek güçtedir, buna inanıyoruz” diye konuştu.

Geçen sezon ikinci ligde normal sezonda çok başarılı olmalarına rağmen Beko Basketbol Ligi'ne çıkamadıklarını hatırlatan Bayramoğlu, şunları kaydetti:
“Bu sene ise durum daha farklı oldu. Normal sezonda çok zor bir dönem geçirmemize rağmen amacımıza ulaştık. İkinci lig gerçekten çok zorlu bir organizasyon. Daha önceden antrenör ve teknik ekip olarak 1. ligde de yer aldık ama ikinci ligde yukarıya oynamak gerçekten çok zor. Çünkü bu hedefi koyan birçok takım var ve siz ilk 2 takım arasında yer almak zorundasınız. Lig sürecinin ardından gelen play-off dönemi ve 4'lü final sürecinde yapacağınız en ufak bir hata, bütün bir yıla mal olabiliyor.”

Söz konusu durumun, takım üzerinde bazı dönemlerde büyük strese yol açtığını anlatan Bayramoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bazı dönemler inişler ve çıkışlar yaşadık. Sezon içinde olmaması gereken mağlubiyetler aldık. Ancak sezon boyunca yaşadığımız sıkıntılar, bizi 4'lü final öncesindeki büyük strese iyi hazırladı diye düşünüyorum. Daha iyi bir takım haline geldik. 4'lü finallerde yine birçok zorlukla karşılaşsak da, bunun üstesinden gelmeyi başardık. Takım olarak zorluklara göğüs germeye hazırdık ve sonunda istediğimiz başarıyı elde ettik.”

TAKIM KAPTANI ADIGÜZEL

Mor-beyazlıların takım kaptanı Özgür Adıgüzel de Beko Basketbol Ligi'ne çıkmalarından dolayı camia olarak gurur ve mutluluğu birarada yaşadıklarını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi gibi bir camiada kaptanlık görevini üstlendiği için çok gururlu olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Uzun yıllar 1. ligde forma giydim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Hacettepe Üniversitesi, organizasyon ve işi ciddiye alma açısından üstün bir vizyona sahip. Böylesine önemli bir kurumun hak ettiği yere taşınması, bizler için çok önemliydi. Ankara'nın Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek ikinci bir takıma ihtiyacı vardı” diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi'nin yönetimiyle basketbola bakış açısıyla ve seyircisiyle hak ettiği yere geldiğini vurgulayan Adıgüzel, şunları söyledi:
“Türk Telekom dışında ikinci bir Ankara takımının Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olması, başkent basketboluna yeni bir soluk getirecek. Gelecek sezon için mutlaka doğru planlamalar yapılacaktır. Hacettepe Üniversitesi'nin, Beko Basketbol Ligi'nde ilk önce orta sıralarda, ilerleyen yıllarda ise daha üst basamaklarda yer alacağını düşünüyorum. Takım içinde oluşan arkadaşlık ve dostluk ortamı da bu başarının gelmesinde önemli bir rol oynadı. Teknik kadro bizlere ihtiyacımız olan desteği ve motivasyonu her zaman verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!