Andres Iniesta Arda'yı yazdı

Güncelleme Tarihi:

Andres Iniesta Ardayı yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 15:42

Fitbol Dergisi'nin şubat sayısında Barcelona'nın dünyaca ünlü orta saha oyuncusu Andres Iniesta, Arda Turan'ı yazdı. Arda hakkında övgü dolu sözler sarf eden Iniesta'nın yanı sıra Atletico Madrid'den eski takım arkadaşı Filipe Luis de milli futbolcumuz için yazı kaleme alan bir diğer isim oldu. Dergide Arda'nın babası ve kardeşi de yer aldı.

Haberin Devamı

İşte Iniesta'nın o yazısı;

ARDA’YLA OYNAMAK BÜYÜK KEYİF
Özellikle son yıllarda Barcelona için hem Nou Camp’da hem de Vincente Calderon’da Atletico Madrid’e karşı oynadığımız maçlar çok zorlanıyorduk. Bunun en büyük sebebi Atletico’ nun en iyi oyuncularından biri olan Arda’ydı. Rakip olarak bize karşı oynadığı o günlerde Arda’nın yeteneği ve sahada gösterdiği mücadele sadece benim değil takım olarak hepimizin dikkatini çekerdi. Ve o artık bizimle...
Barcelona çok büyük bir kulüp. Dolayısıyla çok büyük hedefleri var.

Böylesine büyük hedefleri olan takımlar o hedeflere ulaşmak için kendisini takımına adamış, yetenekli oyunculara ihtiyaç duyar. Arda kesinlikle bizim hedeflerimize ulaşabilmemizi sağlayacak en iyi oyunculardan biri. Böyle değerli bir oyuncuyla Barcelona orta sahasında birlikte oynadığım için çok mutluyum. Bu onunla birlikte geçirdiğimiz ilk sezon ve şimdiden şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Arda’nın kişiliğini ve oyuncu kalitesine yakından tanık olmak, Arda ile aynı soyunma odasını paylaşmak çok keyifli. Takım olarak şampiyonluklar, kupalar kazanırken artık Arda’nın da o takımın bir parçasını olduğunu ve bizimle olduğunu bilmek çok güzel.

Filipe Luis'in yazısı;

Haberin Devamı

Andres Iniesta Ardayı yazdı

EN İYİ ARKADAŞIM ARDA

Arda Turan benim için çok önemli biri… Kariyerimin en önemli dönemlerini onunla geçirdim. İnanıyorum ki oyuncu olarak gösterdiğimiz performansta ikimizin de birbirimiz üzerinde çok etkisi var.

Saha içinde nereye koşacağını, topu ne şekilde almak isteyeceğini çok iyi bilirdim. O da aynı şekilde maç sırasında benim aklımı okurdu adeta... Takımında birbirini bu kadar iyi tanıyan daha da önemlisi anlayan oyuncuların olması büyük bir avantajdır. Atletico Madrid’in yakaladığı başarıda bu sinerjinin büyük payı olmuştur.

Arda benim sadece saha içinde değil dışında da en iyi arkadaşımdı. Arda ve dostlarının Madrid’deki evi benim de evim gibiydi. En büyük zevkimiz tavla oynamaktı. Arda tavlada da fena değildiJ Benim için çok özel bir kişilikti. Böyle birini tanıdığım için Tanrı’ya şükrediyorum. Onunla aynı takımda oynamak ve dostluğunu kazanmak büyük bir gurur... İnanıyorum ki dostluğumuz hep baki kalacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!