Andi milli kahraman

Güncelleme Tarihi:

Andi milli kahraman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2001 00:00



Haberin Devamı

İsveç halkı, ABD 94 Dünya Kupası'nda üçüncülük kazanan futbolcularını efsaneleştiriyor. Kurtardığı penaltıyla İsveç'i üçüncülüğe taşıyan Ravelli'nin birinci seçildiği gecede, Andersson ayakta alkışlanırken, kupadaki golleri dev ekrandan izlettirildi.

İSVEÇ’İN GURURLARI

İsveç Milli Takımı'nı ABD'deki 1994 Dünya Kupası'nda üçüncü yapan Fenerbahçeli Kennet Andersson'un da aralarında bulunduğu futbolcular, efsaneleşiyor. Romanya ile oynanan maçta penaltı kurtararak, İsveç'i çeyrek finale taşıyan kaleci Thomas Ravelli, sporcular gecesinde 100 bin İsveçli'nin oyunu alarak, birinci seçildi.

UNUTULMAYACAK AN

İsveç'e üçüncülüğü getiren Ravelli'nin penaltıyı kurtarış anı, ülkeyi sevince boğan unutulmayacak an olarak değerlendirildi. Ravelli, ödülünü alırken, ‘‘Futbol bir takım oyunudur. O takımda oynayanların hepsi bir milli kahramandır’’ diyerek, futbolcu arkadaşları Andersson, Martin Dahlin ve Thomas Brolin'i de sahneye çağırdı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

ABD 94'teki güzel futbolu ile İsveç'te ‘‘kahraman’’ adı alan F.Bahçe'nin golcüsü Andersson ile Dahlin ve Brolin uzun süre ayakta alkışlandı. Ayağından ameliyat olduğu içen zorlanarak yürüdüğü gözlenen Andersson, gecenin en fazla ilgi çeken futbolcusu oldu. Andersson'un ABD 94’te attığı goller sahneye kurulan dev ekrandan izlettirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!