Anadolu'dan şampiyon çıkması hayal değil

Güncelleme Tarihi:

Anadoludan şampiyon çıkması hayal değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 11:38

Turkcell Süper Lig'de geçen hafta liderlik koltuğuna oturan Kayserispor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek, zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı

Son 6 sezondur iyi bir çıkış yakalayan Kayserispor, ligin 16. haftasında  10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 34 puan toplayarak, bu hafta da  zirvede kalmayı başardı.

Attığı 27 gole karşılık kalesinde 11 gol gören Kayserispor'un zirveye  yerleşmesindeki etkili isimlerden Aziza Makukula, bu hafta da boş geçmedi.  Portekizli forvet, gol sayısını 13'e çıkararak, gol krallığındaki liderliğini de  sürdürdü.

Asbaşkan Şaban Miraboğlu, Kayserispor'da takım ruhu  oluştuğunu, iyi futbol ve istikrarın da başarı getirdiğini söyledi.

Hafta sonu konuk edecekleri Antalyaspor'u da yenerek, ligin ilk yarısını  lider tamamlamak istediklerini belirten Miraboğlu, “Anadolu takımları, son  yıllarda başarılarıyla dikkat çekmeye başladı. Sivasspor'un ardından Kayserispor  ve Bursaspor da bu kervana katıldı. Özellikle Kayserispor'un lige renk kattığını  düşünüyorum. Şampiyonluk, 3 büyüklerin hegemonyasından çıkmalı. Anadolu'dan bir  şampiyon çıkması artık hayal değil” dedi.

Devre arasında teknik heyetin raporu doğrultusunda takıma takviye  yapacaklarını ifade eden Miraboğlu, “Bu sezon yaptığımız transferlerin ne kadar  isabetli olduğu, ligdeki konumumuzla anlaşılmıştır. İsabetli transfer, yetenekli  gençler ve akılcı yönetim, başarıyı getiriyor. Kayserispor, altyapısını daha da  sağlamlaştırarak daha güçlü konumda olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!