Yatırımcıların Türkiye iştahı arttı

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcıların Türkiye iştahı arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 00:27

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, “2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye’ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendi” dedi.

Haberin Devamı

AA muhabirine Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörü ve Denizbank’ın 2017 yılı performansı ve gelecek yıla ilişkin öngörülerini paylaşan Ateş, Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatı sağlanarak özellikle ekonominin can damarı olan KOBİ’lere 250 milyar TL’lik kredi sağlandığını anımsattı.
KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesinin likiditenin sağlanmasına, üretimin hızlanmasına, istihdam sağlanmasına, şirketlerin yükümlülüklerini sıkıntı yaşamadan yerine getirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Ateş, “Ekonomi yılın ilk yarısında yüzde 5’in üzerinde güçlü büyüme kaydederken, yılbaşından itibaren 1 milyonun üzerinde yeni istihdam yaratıldı. Karşılıksız çıkan çeklerin oranı 2016’da yüzde 4’ten ekimde yüzde 2 seviyesine geriledi. Bununla birlikte teminat limitinin yüzde 7 olduğu KGF kredilerinde sorunlu kredi oranı yüzde 0.7 ile çok düşük seviyelerde seyrini sürdürüyor” diye konuştu. Ateş, Denizbank’ın 2017’de de büyümemesinin başrollerinde KOBİ’ler ve tarım sektörünün olduğunu söyledi. Bu yılın ocak-eylül döneminde Denizbank aktiflerinin yüzde 12 ve mevduatlarının yüzde 16 büyüdüğünü belirten Ateş, kredilerde ise bu oranın yüzde 15 olduğunu ifade etti. Ateş, Denizbank’ın sermaye karlılığı oranının yüzde 15.7 olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!