500 Euro'yu getir, milli takıma katıl

Güncelleme Tarihi:

500 Euroyu getir, milli takıma katıl
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 22:29

Spor Genel Müdürlüğü tarafından tanınan bir federasyonu olmayan ju jitsuda milli olma hakkına sahip İzmitli sporcular, imkansızlık nedeniyle dünya şampiyonasına gidemiyor. Federasyonun bütçesi olmadığı için sporcular kişi başı 500 Euro bulmak zorunda...

Haberin Devamı

Türkiye’de 2010’dan bu yana bir federasyon çatısı altında faaliyet gösteren Japon dövüş sanatı ju jitsuyla uğraşan sporcular, federasyonlarının resmi olarak tanınmamasının sıkıntısıyla baş etmeye çalışıyor. Milli ve uluslararası turnuvalara katılma hakkına sahip olan sporcular, herhangi bir maddi kaynak bulamadıkları için yurt dışındaki organizasyonlara katılamıyor. Kocaeli’nde 2009’dan bu yana ju jitsuyla ilgilenen Altay Pirge de bu sporculardan biri... Pirge, “Ju Jitsu Federasyonu, Spor Genel Müdürlüğü tarafından tanınmadığı için elde ettiğim başarıların hiçbir önemi yok. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Şampiyonası oldu, 250 sporcu katıldı ancak kağıt üzerinde bir ehemmiyeti yok. Milli takımlara sadece parası olan yahut sponsor bulabilen sporcular gidebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

“BiN EURO GEREK” 

12 EKiM’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılmak için sponsor arayışında bulunduğunu belirten Pirge, “Bir sporcunun bilet ve konaklama dahil masrafı 500 Euro kadar. Kendim belediye çalışanıyım ancak resmi bir spor olmadığı için belediyem de bir şey yapamıyor. Kocaeli’nden 2 sporcuyuz, yani şampiyona için bin Euro’luk bir desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!