Son dakika... İstanbul'a simide 25 kuruşluk zam

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İstanbula simide 25 kuruşluk zam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 13:17

İSTANBUL Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Simitçiler Odası'nın, simit, açma ve poğaçaya zam talebine kısmen onay verdiklerini söyledi. Yılmaz, Oda'nın yüzde 50'lik zam talebi olduğunu belirterek "Simide 25 kuruşluk zamma onay verdik. 5 yıldır zam talepleri vardı. Bundan sonra her yılın başında fiyatlara düşük oranlarda artış söz konusu olacak" dedi. Zam kararı Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.

Haberin Devamı

İSTESOB Başkanı Yılmaz, Hurrriyet.com.tr'nin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Odanın, fiyatlarda artışa gidilmesi yönünde talebi oldu. Biz de, kalem kalem maliyetleri inceledik. Yaptığımız değerlendirme sonrası zam taleplerini kısmen karşıladık. Oda'nın zam talebi yüzde 50 seviyesindeydi. Biz bu oranı düşürdük. 1.5 liraya satılan simit 1.75 liraya satılacak" dedi.

Son dakika... İstanbula simide 25 kuruşluk zam


5 YILDIR ZAM YAPILMADI
Yılmaz açıklamasının devamında, 2013 yılından bu yana simide zam yapılmadığını belirterek "Bundan sonra, her yılın başında fiyat düzenlemesi yapılacak. Daha düşük oranlarda bir artışa gidilir böylelikle" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre İstanbul genelinde üretim yapan simitçi esnafı sayısı 800 civarında. 

 

BAKMADAN GEÇME!