Doğru isim için dünya çapında araştırma

Güncelleme Tarihi:

Doğru isim için dünya çapında araştırma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 22:17

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı için geri sayım başladı, 45 gün sonra yani 29 Ekim’de kapılarını açacak olan havalimanının adının da bu tarihe kadar açıklanması bekleniyor

Haberin Devamı

Bu konuyla ilgili olarak henüz net bir şey söylemenin doğru olmadığını anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “İsim konusu, yönetim kurulu üyelerimizin dünya genelinde yaptıkları araştırma çalışmaları ile ilgili mercilerle yapılacak değerlendirmeler sonucu alınacak kararla belirlenecek” dedi.

Doğru isim için dünya çapında araştırma



9 BİN KİŞİYLE TEST

Havalimanında son hazırlıkların yapıldığını dile getiren Kadri Samsunlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Önümüzdeki 45 günde en önemli süreç havalimanının operasyona hazır olması ve transferi. Bu sadece belirli sayıda kurumun ukdesinde olan bir süreç değil. Biz burada İGA olarak 168 kişilik bir ekiple bu süreci sürdürüyoruz. Bunun yanında toplamda 200’e yakın paydaş var irili ufaklı, tabii bunların en büyüğü de Türk Hava Yolları ve TGS. Bugün geldiğimiz bu noktada artık son safhalarını tamamlıyoruz. Bugüne kadar 29 bin kişiye saha eğitimi verildi. Deneme yapmak zorundasınız. Toplam 105 senaryo geliştirdik, kademe kademe hayata geçirdik. 46 tane senaryo hayata geçirildi. Testlerden önemli ölçüde başarı sağladık. Bugün itibariyle ilk entegre testimizi yapma konusunda hazırız. Entegre dediğimiz de şudur, terminale 1000 tane temsili yolcu getireceğiz. 750 tane de personel. Bir anlamda biz havalimanının simülasyonunu yapacağız. Tarihi 24 Eylül haftası olarak belirledik. Bu ilk denemede 2 tanede uçak havalimanımıza inecek. Bu uçakları Türk Hava Yolları sağladı. Uçakların gelmesindeki amacımız hava sahasındaki hareketin tam olarak test edilmesi. Bunun gibi toplam 3 test yapacağız. Toplamda 9 bin kişi ve 10 uçakla olacak bu testler.”

Doğru isim için dünya çapında araştırma



İLK GÜN 7500 KİŞİ

Taşınma sürecinin işleyişi hakkında konuşan Samsunlu, “Taşınma süreci 29 Ekim’i 30 Ekim’e bağlayan gece saat 3’te başlayacak ve 45 saat devam edecek. 31 Ekim’i 1 Kasım’a bağlayan gece yarısı bitecek. Toplamda 14 bin adet ekipmanın taşınmasından bahsediyoruz. Yolların kapanması diye bir şey söz konusu değil. Bizim özellikle Basın Ekspress’te belirli şeritlerin bloke edilmesi taleplerimiz var. 31 Ekim saat 14.00’da buradan ilk uçak havalanacak. Açıldıktan sonraki ilk 15 gün saat başına 60 hareket yapacağız. Açılışla ilgili 3 tane şirketle görüşmelerimiz devam ediyor. Dünyadan misafirlerimiz olacak. 31 Ekim günü 7 bin 500 kişiye hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!