Amerikan güreşinde şov başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Amerikan güreşinde şov başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 17:02

Dünyanın en ilgi çeken spor şovları arasında yer alan Amerikan güreşi organizasyonu yarın Ankara'da yapılacak.

Haberin Devamı

Organizatör Bilgehan Demir, dünyanın dört bir yanında büyük ilgi gören Amerikan güreşinin, sosyal sorumluluğunun da olduğunu belirterek, “Mesela Amerika Başkanı Barack Obama, seçimleri kazanmasında Amerikan güreşinin payının büyük olduğunu söyledi. Bunun dışında bu organizasyon çocuklarımızın sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için her organizasyonda mesajlar verir” dedi.

Ata sporu olarak bilinen güreşi, Amerikalılar'ın çok iyi kullandığına değinen Bilgehan Demir, “Amerikalılar ata sporumuz güreşi aldılar, süslediler ve tüm dünyaya yaydılar. Amerikalılar, Amerikan güreşini kendilerinden başka kimsenin yapamayacağını söylediler. Bunun üzerine ben de bu işi onlardan daha iyi yapacağımı ispatlamak amacıyla organizasyonu giriştim. 12 aydır hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz faaliyetimizi yarın Ankara'da Türk halkına sergileyeceğiz. 'Turkish Power' diye adlandırdığımız bu müsabakalarda Türk'ün gücünü tüm dünyaya gösterdik. Yarınki organizasyonda dünyanın en güçlü Türkler'i, bu alanda dünyanın en güçlüleri karşısında mücadele edecek” diye konuştu.

Yarınki müsabakalarda ringe çıkacak sporculardan Kırkpınar başpehlivanı Savaş Yıldırım, “Er meydanında şampiyon oldum. Amerikan güreşinde de şampiyon olacağım” dedi.

Sultans Of The Dans ekibinin başdansçısı Hasan Yalnızoğlu da dans ile Amerikan güreşinin estetik olarak aynı ölçülerde olduğunu söyledi. Yalnızoğlu, Amerikan güreşinin dansa oranla daha estetik ve zor olduğunu, bu işin profesyonellerin dışında yapılmaması gerektiğini, aksi durumda çok ciddi sakatlıkların yaşanacağını ifade etti.
Ahu Tuğba ile bir televizyon şov programında oynayan ve yarınki güreşlerde hakemlik yapacak olan Meriç Erkan ise, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasında Amerikan güreşinin bir silah olduğunu vurgulayarak, “Özellikle 4-15 yaş grubundaki çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutmada Amerikan güreşi önemli bir silahtır. Her müsabaka öncesi verdiğimiz mesajlarda sigaranın ve alkolün zararlı olduğunu vurgulayarak, çocuklarımızı ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!