Amacı FIBA hakemliğine yükselmek

Güncelleme Tarihi:

Amacı FIBA hakemliğine yükselmek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 12:20

Beko Basketbol Ligi'nde 2012-2013 sezonunda görev yapacak 3 kadın hakemden biri olan Funda Teoman, ilk kez görev yapacağı ligde başarılı olup, önümüzdeki dönemlerde FIBA hakemliğine yükselerek uluslararası maçlarda da düdük çalmayı hedefliyor.

Adana bölgesi hakemi Funda Teoman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcu bir aileden geldiğini belirterek, babasının emekli beden eğitimi öğretmeni, 2 ağabeyinin de basketbol hakemi olduğunu söyledi.
Küçük yaşlarda basketbol oynamaya başladığını ancak oyuncu olarak kendisini çok yetenekli bulmadığı anlatan Teoman, çok sevdiği basketboldan kopmak istemediği için ağabeyleri gibi hakem olmaya karar verdiğini ifade etti.

Teoman, hakemlik sürecinin 15 yaşında masa görevlisi olarak başladığını, 18 yaşında da gittiği hakemlik kursunu başarıyla tamamladığını belirterek, 10 yıldır çeşitli kategorilerde maç yönettiğini kaydetti.
Hakemliğin çok zor ve yetenek isteyen bir iş olduğunu anlatan Funda Teoman, mesleğe ilk başladığında çok çeşitli tepkilerle karşılaştığını söyledi. Teoman, şöyle konuştu:

“Beni sahada görünce ilk olarak şaşırıyorlar çünkü kadın basketbol hakemi sayısı çok az. Halen şaşıranlar oluyor. Ama onlar da zamanla artık yüzümüze alışacaklar. Çok büyük tepkiler almıyoruz ama şaşırıyorlar.”

“Hedefim FIBA hakemi olmak”

Teoman, Beko Basketbol Ligi'nde maç yönetecek olmanın çok güzel ve heyecan verici olduğunu ifade ederek, geçtiğimiz günlerde oynanan Spor Toto Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes - Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi maçında görev yaparak ilk kez bu heyecanı yaşadığını söyledi.

Ligde ise ilk olarak hafta sonu oynanacak Antalya Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray Medical Park maçında düdük çalacağını belirten Teoman, bu maç için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Beko Basketbol Ligi'nde görev yaparak bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Teoman, “Bu ligde başarılı olmak istiyorum. İlk hedefim gerçekleşti ama yeni hedefim FIBA hakemi olmak. Sürekli yeni hedefler koymanız lazım yoksa gerilersiniz. Onun için ben FIBA hakemi olarak uluslararası maçlarda da düdük çalmayı hedefliyorum. Bunun için çalışıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!