Altın tarihin dev kitabı: 30 kg 2500 Euro

Güncelleme Tarihi:

Altın tarihin dev kitabı: 30 kg 2500 Euro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

40 kişilik bir çalışma grubunun 2 yılda hazırladığı Asr-ı Fener kitabında 50 bine yakın fotoğraf yer alıyor. 2007 adet basılan kitabın 1952 numaralı olanı Aziz Yıldırım’a verilecek.

1907 Fenerbahçe Derneği’nin, Fenerbahçe Kulübü’nün tarihini gelecek nesillere aktarması amacıyla 100. yıl anısına hazırlattığı "Asr-ı Fener" kitabı basına tanıtıldı. Derneğin Levent’teki merkezinde medya kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtımda, aynı zamanda Fenerbahçe Asbaşkanı olan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ve derneğin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

"Asr-ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi" projesini 40 kişilik bir çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, kulübün tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşarak hazırladığını bildiren dernek başkanı Koç, Fenerbahçe’de görev yapan sporcular, idareciler ve yakınlarıyla yapılan söyleşilerin de kaynak olarak kullanıldığını kaydetti.

536 sayfası var

Eserin, 2 yıl süren çalışmayla hazırlandığını, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolardan oluşan benzersiz bir içeriğe sahip olduğunu anlatan Koç, Asr-ı Fener’in Fenerbahçe Kulübü’nün cumhuriyet ile paralel tarihini yansıttığını belirtti.

Toplam 2007 adet basılan ve her biri kişiye özel olarak numaralandırılan 536 sayfalık koleksiyon değerindeki "Asr-ı Fener", deri kaplı, el yapımı cildi, 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıları, sayfa çevirmek için özel logolu pamuk eldivenleri, kitaba özel tasarlanan rahlesiyle değerli bir eser niteliği taşıyor. İpek satenden yapılan kutusu ile korunan eserin baskı ve ciltlemesi, özel koleksiyon kitapları yapımında uzman Lem-Milano firması tarafından gerçekleştirildi.

Çırağan’da tanıtım

En iyi kalite kağıt kullanılarak 70x50 santimetre boyutunda tasarlanan kitabın toplam ağırlığı 30.45 kilogram. Fiyatı 2500 Euro. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a, doğum tarihi olan 1952 numaralı kitabın verileceği ifade edildi. Kitabın tanıtımı, 1907 Fenerbahçe Derneği’nin ev sahipliğinde dün akşam Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen kokteyl ile sürdü. Tanıtıma Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, futbol takımı teknik direktörü Luis Aragones ve futbolcular da katıldı.

Anlamlı sözler

ASR-I Fener kitabının tanıtımı ile ilgili hazırlanan bültende anlamlı ifadeler kullanıldı. 1907 Derneği Başkanı Ali Koç’un imzasını taşıyan bültende taraftarlara şu mesajlar gönderildi:

"Asr-ı Fener", sadece spor değil, yurtseverliğin, çağdaşlaşmanın, yaşadığımız toprakların da tarihi.

"Asr- ı Fener", Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerindeki "batılılaşma" hareketinin ortasında doğan, bir ulusun bağımsızlık mücadelesi içerisinde gelişen kulübümüzün, Cumhuriyetimizle paralel tarihi."Asr-ı Fener", Türk Spor Tarihi’nin de belgesi.


1 numara kulübün 2007 R.Carlos’un

ASR-I Fener, Çırağan’da yapılan galayla davetlilere tanıtıldı. Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Aziz Yıldırım, yöneticiler, üyeler, teknik adamlar ve sporcular gecede hazır bulundu. Manken Tülin Şahin’in dijital versiyonunu getirdiği kitabın sembolik açılışını Aziz Yıldırım yaptı. Açık artırmaya çıkarılan eserin 1 numarasını F.Bahçe Kulübü, 1097 numarasını Mustafa Koç, 2007 numaralı kitabı ise Roberto Carlos satın aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!