"Altın kız" Kuşadasında form tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Altın kız Kuşadasında form tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 12:11

Bayanlar 100 metre kurbağalamada 13-14 yaş gurubunda 18 ülkenin katıldığı 30.COMEN Kupası'nda Türkiye rekorlarını kırarak altın madalya kazanan milli yüzücü Beste Samancı Kuşadası'nda yeni şampiyonluklar için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yeşilyurtspor Kulübü sporcusu Samancı, geldiği Kuşadası'nda ailesi ile birlikte kendilerine ait yazlıkta bir yandan tatil yapıp dinlenirken bir yandan da form tutuyor. Belediyeye ait Turban tesislerinde günlük rutin antremanlarını aksatmadan sürdüren Samancı, hedefinin Türkiye'yi olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında temsil etmek olduğunu belirtiyor.

En büyük hayalinin uluslararası arenalarda ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmek olduğunu söyleyen Samancı, "Çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Bu nedenle bir haftalığına geldiğimiz Kuşadası'nda ailemle birlikte zaman geçirip tatil yaparken bir taraftan da çalışmalarımı ve antrenmanlarımı sürdürüyorum. Çok sıkı bir şekilde çalışıyorum" dedi.

Hem kupa hem Türkiye rekorunu kırdı

Avrupa şampiyonalarında Türkiye'ye ilk madalyaları kazandıran, Beste Samancı, 28-29 Haziran tarihlerinde İsrail'in Netanya kentinde düzenlenen 30. COMEN Kupası Yüzme Yarışları'nda 100 metre kurbağalamada elde ettiği 1.09.93'lük derecesiyle oyunlar ve 14-15-16-17-18 yaş Türkiye rekoru kırdı. Samancı 200 metre kurbağalamada ise 2:34.14 ile gümüş madalya aldı. Milli yüzücü organizasyonda sergilediği performans ile kupanın en başarılı bayan yüzücü ödülünü de kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!