Çeyrek altın fiyatları yükseliyor mu? - İşte altın piyasasında son durum

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatları yükseliyor mu - İşte altın piyasasında son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 09:20

Çeyerk altın fiyatları ülkemizde yaşanan gelişmeler ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarının yükselmesi yatırım yapan vatandaşı sürekli fiyatları takip etmeye yöneltiyor. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum ve Çeyrek altın fiyatlarının bugünkü değeri

Haberin Devamı

Ülkemizde yaşanan gelişmelerin ardından altın fiyatları yükselişe geçti. Çeyrek altın fiyatları rekor seviyelere doğru ilerliyor. Altın yatırımcısının en çok takip ettiği altın çeşitlerinden biri olan çeyrek altın fiyatları dün piyasayı 210 liranın üzerinde kapattı. Altın fiyatlarını merakla takip eden vatandaşlar dün piyasalardaki yükselişe şahit oldu. Peki altın fiyatları bugün ne kadar olacak? İşte çeyrek altın fiyatları ve altın fiyatlarındaki son durum

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 128,20 lira oldu.  İstanbul Kapalıçarşı'da 128 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 128,20 liradan, 843 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 856 liradan, 116 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 120 liradan, 824 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 841 liradan, 412 liradan alınan Yarım Ziynet 421 liradan, 206 liradan alınan Çeyrek Ziynet 212 liradan satıldı.

Haberin Devamı

Dün hızlı yükselen dolar kurunun etkisiyle 131,3 lira ile tarihi zirvesine çıkan gram altın, bugün saat 10.00 itibarıyla sınırlı düşüşle 129,9 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor.

Altının onsu ise dün yüzde 1,2'lik değer kaybının ardından bugün gelen tepki alımlarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.318 dolarda bulunuyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, uluslararası piyasalarda hafta başından itibaren düşüş trendinde olan altın fiyatlarının, yurt içi piyasalarda dolar kurundan destek bulduğunu belirterek, "Altının gram fiyatı dolar kuruna endeksli hareketler sergilediği için dolar kurunun yükselmesi altının gram fiyatındaki yükselişleri beraberinde getirdi. Dolar kuru düşüş trendine girdiğinde altının gram fiyatındaki düşüşler daha sert olabilir. Bu öngörümüzü, altının ons fiyatındaki yatay seyre bağlıyoruz." diye konuştu.

Altının ons fiyatının 1.310-1.325 dolar bandında dalgalanabileceğini aktaran Memiş, gram altın fiyatının ise destek seviyesinin 121 lira olduğunu kaydetti.

Altının gram fiyatı 131 liranın üzerini gördü

Altının gram fiyatı, 131,3 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçerek 129,3 lira seviyesinde dengelendi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yükselişe geçen gram altın, bugün de Asya piyasalarında 10 ayın en yükseğine çıkan dolar kurunun etkisiyle tarihi zirvesi olan 131,3 liraya kadar çıktı. Gram altın, 129,7 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Altının onsu ise ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz artırabileceği yönündeki yorumların etkisiyle dar bant içindeki yatay seyrini sürdürüyor. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.328 dolar seviyesinden işlem görüyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, bir süredir Brexit kaygısı ve Fed ile ilgili beklentilerle yükseliş kaydeden altına, uluslararası piyasalardaki talebin azaldığını belirtti. Bu hafta altının ons fiyatındaki değer kayıplarının süreceğini öngören Memiş, teknik açıdan 1.320 ve 1.305 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

"Altının gram fiyatı 121 lira seviyelerine kadar gerileyebilir"

Haberin Devamı

Memiş, dün ABD verilerinin beklenenden iyi gelmesi ve euro/dolar paritesinin gerilemesiyle dolar kurunun değer kazandığını hatırlatarak, dolar kurunda gün içinde yaşanan dalgalı seyrin ay sonuna kadar devam edebileceğine dikkati çekti. Orta vadede dolar kurunun tekrar 2,88 seviyesine kadar gerileyebileceğini ifade eden Memiş, "Yatırımcılara, kısa vadeli al-sat işlemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Yurt içi piyasalarda dolar kurunun yükselmesinin, beraberinde altının gram fiyatının da yükselmesine neden olduğunu söyleyebiliriz. Orta vadede altının gram fiyatının 121 lira seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

"Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi"
AA Finans Analisti İslam Memiş, dün gün içinde yapılan işlemlerde piyasalara TL yetiştirmekte zorlandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Vatandaşlar, yatırım amaçlı biriktirdikleri döviz ve altınlarını bozmak için dün döviz büfeleri ve kuyumculara akın etti. Döviz büfeleri ve kuyumcular bu satışlara hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar dövizlerini ve altınlarını ihtiyaçtan dolayı değil FETÖ'nün planlarını bozmak için satıyorlardı.
Döviz ve altınlarını satıp TL'ye dönen müşterilerimize neden sattığını sorduğumuzda, 'elimdeki birikimle çok paralar kazanacağımı bilsem bile ben bugün
TL alacağım, FETÖ ve destekçilerine ders vermek için böyle yapmamız şart' diye cevap verdi. Biz de bu diyaloglardan yola çıktığımızda dün Türkiye piyasalarının en milli gününü geçirdiğine şahitlik etmiş olduk. Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi."  Memiş, altının ons fiyatının 1.325-1.338 dolar aralığında dalgalanabileceğini, gram altın fiyatının ise 125-127 lira bandında işlem görebileceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!