Altın çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Altın çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörünün formayı korkusuzca emanet ettiği genç futbolcular, sergiledikleri başarılı oyunlarla alkış topladılar. 6 yetenekli oyuncu Galatasaray'ın geleceğinin garantisi olarak görülüyor.

Geçen yılın şampiyonu Galatasaray, bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adayı olarak görünüyor. Sarı kırmızılı ekibin TSYD kupası maçlarında oynadığı futbol ve iki maçta rakip filelere bıraktığı 10 gol tüm taraftarlara umut verdi. Fatih Terim yönetiminde bambaşka bir havaya giren Galatasaray'ın bir başka olumlu yönü de pırıl pırıl genç yeteneklerin bu dev takımda yer bulup forma giymeleri. Geçen yılki şampiyon kadroya monte edilen ve futbollarıyla alkış toplayan genç futbolcular, Galatasaray'ın yarınları için de ayrı bir güvence.

Milli Takım Teknik Direktörlüğü sırasında genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmasıyla dikkatleri çeken Terim, şimdi aynı uygulamayı Galatasaray'da sürdürüyor. Düne kadar kimsenin tanımadığı, Fatih, Osman, Emre, Ceyhun, Adnan ve Ümit gibi gerçek yetenekler geleceğin umutları olarak Beşiktaş ve F.Bahçe maçlarında kendilerini gösterdiler. Terim'in ağır çalışma temposuyla yoğrulan bu altın çocukların Türk futbolunun başarı çizgisini çok daha yukarıya taşıyacaklarından kimsenin kuşkusu yok.

FATİH AKYEL

20 yaşında 1.80 boyunda. Altyapıdan yetişti. Geçen yıl pişmesi için Bakırköyspor'a kiralandı. Her hafta yardımcılarına onu izlettiren Terim, devre arasında geri almak istedi. Ancak, Bakırköy yöneticileri ‘‘Bize çok gerekli yoksa düşeriz'' deyince sezon sonuna kadar orada kalmasına izin verdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarının en dikkat çeken ismiydi.

EMRE BELÖZOĞLU

17 yaşında 1.71 boyunda Galatasaray alt yapısında yetişti. Her iki ayağını da çok iyi kullanan ve iyi top saklayan bu genç yeteneği Sergen'e benzeten futbolseverler, bu yeteneğin Türk futboluna damgasını vuracağı görüşünde birleşiyorlar.

CEYHUN ERİŞ

20 yaşında 1.82 boyunda olan bu yetenekli genç de Galatasaray alt yapısından geldi. Ceyhun, Galatasaray'da geleceğin golcüsü olarak görülüyor. Toplara sert ve isabetli vuran bu genç yetenek de Terim'in gözdelerinden biri.

ADNAN İLGİN

Adıyamanspor'dan transfer edilen 24 yaşında 1.84 boyundaki savunma oyuncusu güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Her an takıma girmeye hazır gözüken bu futbolcunun üzerinde Terim çok duruyor.

ÜMİT DAVALA

Geçtiğimiz sezon G.Birliği'nden alınan 24 yaşında ve 1.86 boyundaki Ümit, Terim'in elinde giderek olgunlaştı. Ümit, geçen sezon oynadığı 28 maçta 3 de gol attı. Terim, Ümit'in bu sezon çok daha başarılı olacağından emin.

OSMAN COŞKUN

Galatasaray'ın en isabetli transferlerinden biri olarak görülen 25 yaşındaki futbolcu 1.70 boyunda. Gençlerbirliği'nden Terim'in ısrarı sonucu alınan Osman, çalışkanlığı ile kendini kabul ettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!