Altın çocuk Peker

Güncelleme Tarihi:

Altın çocuk Peker
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

Ankara’daki Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda 50 kilo serbest finalinde Rus rakibini dize getiren Ahmet Peker altın, 96 kiloda da Fatih Yaşarlı bronz madalya aldı.

Haberin Devamı

DÜNYA Gençler Güreş Şampiyonası’nda dün serbest stilde mindere çıkan Türk Milli Takımı sporcularından 50 kiloda Ahmet Peker altın, 96 kiloda Fatih Yaşarlı da bronz madalya kazandı. Ankara ASKİ Spor Salonu’ndaki şampiyonada Peker, ilk turda Moğol Nomid Batbold’u, 2. turda Ermeni Matevos Saroyan’ı, çeyrek finalde de Moldovalı Anatoliy Bumuan’ı 2-0 (3-0/2-0) yendikten sonra grup finalinde de Hindistan’dan Surender Surender’e de 2-0 üstünlük sağlayarak finalist oldu.

Peker, akşam seansında Rus Rustam Amgar ile yaptığı final müsabakasında 3-1 ve 1-0’lık periyot skorlarıyla 2-0 galip geldi ve altın madalyanın sahibi oldu. Peker, böylece gençler kategorisinde 3. kez Dünya şampiyonluğuna ulaştı. Peker’in ayrıca yıldızlarda 1, gençlerde de 2 Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor.

Haberin Devamı

4 güreşçimiz minderde

96 kiloda Fatih Yaşarlı ise Macar Daniel Ligeti ile yaptığı bronz madalya müsabakasında son derece rahat bir galibiyet aldı. Yaşarlı, ilk periyotu 4-0, 2. periyotu da 6-0 alarak 2-0 galip geldi ve bronz madalyaya ulaştı.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası, bugün serbest stilde 4 sıklette yapılacak müsabakalarla sona erecek. Türk Milli Takımı’ndan 55 kiloda İbrahim Yorulmaz, 66 kiloda Servet Coşkun, 84 kiloda Muharrem Erşahin ve 120 kiloda Şakir Bozkurt mindere çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!