Altay'ın şansı yüksek, Göztepe bileti alacak

Güncelleme Tarihi:

Altayın şansı yüksek, Göztepe bileti alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Behiç Funda ve Ümit Kayıhan, Play-Off'u değerlendirdi

BAŞARI SAYILMAZ

Play-Off vizesini grup lideri olarak almayı garantileyen Altay'ın teknik patronu Behiç Funda, asıl yarışın şimdi başlayacağını söyledi. Elindeki kadroyla Play-Off'a kalmanın başarı sayılamayacağını belirten Funda, ‘‘Geçen yıl Bucaspor'da üst üste sekiz maç kazanmak benim için daha büyük başarı. Altay'daki olanaklarla önemli olan Süper Lig'e yükselmektir’’ dedi.

GÖZTEPE VE DİYARBAKIR

Süper Lig mücadelesinin Altay, Göztepe ve Diyarbakır arasında geçeceğini vurgulayan Funda, ‘‘Bu üç takım favori. İkinci kademede düşünülecek ekipler İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Şekerspor olabilir. Yaşadığı sorunlara rağmen, kadrosunda kaliteli ve tecrübeli futbolcular bulunan Konya Kombassan da her zaman tehlikeli bir rakip’’ diye konuştu.

UZAK DEPLASMAN ZOR

Play-Off biletini alan sekiz takım dışında 4.Grup'ta Artvin Hopaspor, Türk Telekom, Sivas ve Akçaabat Sebat, 5.Grup'ta ise B.Petrol, Elazığspor, Malatyaspor arasında çekişmenin sürdüğünü hatırlatan Funda, ‘‘Artvin Hopa ve Batman Petrol daha şanslı görünüyor. Ancak 4.Grup'ta benim tercihim Türk Telekom'dan yana. Çünkü, uzak deplasman her zaman zor olur’’ dedi.

ARTILARIMIZ ÇOK

Kadronun takviyeye ihtiyacı olmadığını vurgulayan Funda şöyle konuştu: ‘‘Türkiye Ligleri'nin en golcü ekibiyiz. En büyük avantajımız da gol dağılımındaki eşitlik. Takımdan tek golcü sivrilmedi. Orta saha ve kanat elemanlarımız da pozisyona girip, değerlendiriyor. Arkadaşlık ortamı da mükemmel. Bunların hepsi artı hanemizde.’’

TEK DEZAVANTAJ

İzmir'in zor bir deplasman olmadığını, belki de tek dezavantajlarının bu olduğunu kaydeden Funda şunları söyledi: ‘‘Hava şartları ve saha koşulları rakip takım için çok uygun. Ayrıca tribünler de hiçbir zaman rakipler için deplasman havası yaratmıyor. Diyarbakır, Kombassan Konya gibi şehir takımları, iç saha avantajlarını çok daha iyi kullanıyor.’’

KKTC'YE GİDİYOR

Kampı büyük ihtimalle KKTC'de Magosa'da yapacaklarını belirten Funda, ‘‘Bugün KKTC'ye giderek saha koşullarını araştıracağım. Öğrencilerim kamp döneminde Play-Off'a psikolojik olarak da hazırlanma imkanı bulacak. Uygun ortamı bulursak, KKTC'nde 16-26 Aralık tarihleri arasında kamp yapacağız’’ dedi.

TECRÜBE ÇOK ÖNEMLİ

Göztepe Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, camiaya umut dolu mesajlar verdi. Dördüncü kez Play-Off'ta mücadele edeceklerini hatırlatan Kayıhan, ‘‘Tecrübe çok önemli. Süper Lig biletlerinden birini biz alırız’’ diyen Kayıhan, ‘‘Futbolun yanı sıra ekonomik güç de konuşacak. Holding takımları kapışacak. Takviyeler takımların kaderini çizecek’’ dedi.

CİDDİYE ALIYORUZ

‘‘Rakiplerin bizim için önlem almasını istiyorum’’ diyen Kayıhan şöyle konuştu: ‘‘Kupa'da Samsun'u eleyerek, Play-Off'ta neler yapabileceğimizi gösterdik. Güç farkı gözetmiyoruz. Bütün takımları ciddiye alıyoruz. Rakiplerimizin maç kasetlerini seyrederek analiz yapıyoruz. Artı-eksilerini çıkarıp, özel önlem alacağımız oyuncuları tek tek saptıyoruz.’’

RAKİPLERİN SİLAHLARI

Play-Off vizesi alan sekiz takımın kesinleştiğini hatırlatan Kayıhan, ‘‘H.Erciyes tecrübesiz, ama takım oyununu iyi oynuyor. Diyarba- kır'da Hasan, Kemalettin, Hakikat, Saffet tecrübeli oyuncular, Şeker'de Murat, Altay'da Yakup, Necati, Bülent, İstanbul BŞB'de Ender tehlikeli isimler. K.Kombassan holding takımı’’ diye konuştu.

TARAFTAR ARTIMIZ

Taraftar potansiyelinin en önemli artıları olduğunu vurgulayan Kayıhan, ‘‘Kimi zaman hücum, kimi zaman defans ağırlıklı oynamayı tercih edeceğiz. 1.Lig tecrübeli çok futbolcumuz var. Geçen sezon İzmirspor'un düştüğü duruma düşmeyeceğiz. İlk 7 hafta takımların birbirlerini tanımasıyla geçecek. (İlk üç maçı şu takımlarla oynamak istiyorum) diyemem’’ dedi.

SIKINTISIZ BAŞLAYALIM

‘‘Hiç ummadığınız bir takım seri yakalar, Süper Lig'e çıkar’’ diyen Kayıhan şöyle devam etti: ‘‘Kapasitemizi yüzde 60'dan 80'e çıkarmak zorundayız. Takım oyunu şart. Performansı düşük sadece bir kişiyi omuzlarda taşıyabiliriz. Şu an geçici ekonomik darboğazdayız. Play-Off'a sıkıntısız başlamalıyız. Yeni holding sahiplerinin takıma bakış açısını bilmiyorum.’’

İKİ TAKVİYE LAZIM

Altay'la bilgi alışverişinde bulunmak istemediklerini belirten Kayıhan, ‘‘Altay en büyük rakibimiz. İzmir'den bir takım Süper Lig'e çıkacaksa, onun Göztepe olmasını isterim. Defans ve forvete takviye yapmalıyız. Jet-Palı Ceyhun kaliteli. Salihlili Murat ile Turgutlulu Deniz uzun vadede düşünülebilir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!