Alonso: F1 maceramın sonuna geliyorum

Güncelleme Tarihi:

Alonso: F1 maceramın sonuna geliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 15:35

2001 yılında Formula 1'de yarışmaya başlayan İspanyol pilot, spordan ayrılma vaktinin yaklaştığını söylüyor.

Haberin Devamı

Son şampiyonluğunun üzerinden 10 yıl geçen Alonso, son iki yıldır McLaren'le puan almak için yarışıyor. Galibiyet ve podyumdan uzak geçen iki yıldan sonra Alonso'nun F1'den ayrılabileceği yönündeki söylentiler artıyor. İspanyol pilotun Le Mans 24 Saat'e olan ilgisi zaten biliniyor ve F1'den sonra burada yarışacağı düşünülüyor.

Alonso, F1'de Massa, Button ve Raikkonen kadar kalmayacağını söylüyor. "Zamanı geldiğinde Formula 1'i bırakacağım. Yeterince hızlı değilsem, artık onu sevmiyorsam, taleplerle başa çıkamıyorsam işte o zaman gitme zamanım gelmiştir. "Raikkonen, Button ya da Massa gibi sürücülere baktığınızda sanki bu adamlar sonsuza kadar F1'de kalacakmış gibi görünüyor. Ama ben muhtemelen onlar gibi olmayacağım.

"Şu anda hayalimin sonuna doğru geliyormuş gibi hissediyorum. Küçük bir çocukken babam McLaren Honda'dan esinlenerek bir go-kart aracı hazırlamıştı. Şimdi bir McLaren-Honda aracı sürüyorum." Formula 1 sonrası İspanyol pilot F1 sonrasında ne yapacağına henüz karar vermemiş. "F1 sonrasında ne yapacağıma karar vermek için henüz çok erken. Gran Prix pilotluğu hayatınız için çok zorlu bir süreçtir. İster yarış ister eğitim çalışmaları olsun yılın 365 gününü Formula 1'e odaklanarak geçiriyorum. Spordan emekli olduktan sonra ilk başta normal hayata dönmenin tadını çıkartacağım.

"Sonrasında adrenalini özleyeceğimden eminim. Çünkü hayatımın tamamında bu vardı. Daha az zaman alan başka bir seride yarışmaya devam etmem çok olası. Le Mans mükemmel olurdu. Evden bir yıl boyunca uzakta olmak zorunda olmayacağım."

Alonso: F1 maceramın sonuna geliyorum
'tarafından hazırlanmıştır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!