Alonso: Ben kurallara uydum

Güncelleme Tarihi:

Alonso: Ben kurallara uydum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 12:48

Rakip takımlar, Fernando Alsono'nun FIA yarış komiserlerinin Avrupa Grand Prix'sini manipüle ettiği iddiasına katılmıyor ve olayın yalnızca kötü şanstan ibaret olduğunu belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Fernando Alonso ve Ferrari takımının düşüncelerine katılmayan rakip takımlar FIA'nın yaptığı bir yanlış olmadığı yorumunda bulunuyorlar.

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, yarıştaki olayların güvenlik aracı kurallarının bazı noktalarında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini gösterse de herhangi bir yakışmayan kararın alınmadığını düşünüyor.

Aloso'nun yarışın manipüle edildiği görüşü sorulduğunda Horner, "Ben öyle düşünmüyorum. Güvenlik aracı kuralı Ferrari'yi zora sokmadı ama belki McLaren biraz yaramazlık yaptı. Bunun için de cezalarını aldılar. Ancak bu tartışmasız şekilde onları etkilemedi. Buna rağmen olaylar bu şekilde gelişti. Yarışın manipüle edildiğini düşünmüyorum. Sadece, FIA güvenlik aracı kurallarını bir gözden geçirmeli." diye konuştu.

Haberin Devamı

Lotus teknik patronu Mike Gascoyne da, "Güvenlik aracı kurallarını değiştirmeye başladığımızdan bu yana her zaman bu şekilde senaryolar ortaya çıkar. Olay bundan ibaret. Charlie [Whiting, FIA yarış direktörü] işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve onun da işi herkesinki gibi zor. Bu olay da sadece diğer olaylardan birisiydi." dedi.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise Alonso'nun neden bu kadar kızdığını anlamadığını çünkü Hamilton'ın normal süreç içinde FIA tarafından zaten cezalandırıldığını söyledi.

"Olaya bakarsanız, olanlardan kaçınılması çok çok zordu ve önemsizdi. Kararı yarış komiserleri veriyor. Benim motor sporları kariyerimdeki deneyimlerime göre oldukça normal bir durum ama Fernando'nun deneyimleri daha farklı olabilir elbette."

Alonso'nun ise olanlar hakkındaki kızgınlığı sürüyor ve güvenlik aracı nedeniyle podyuma çıkma şansının yok edildiğini düşünüyor.

"Cezanın ne olması gerektiğini bilemiyorum. Güvenlik aracı turunda Hamilton'ın bir metre arkasındaydım. O ikinci bitirdi ben sekizinci. Ben kurallara uydum, o uymadı. Benim fikrim bu. İlk kez birinin güvenlik aracını geçtiğini gördüm ben."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!