Alman basını: Türkler elendikten sonra dövdüler

Güncelleme Tarihi:

Alman basını: Türkler elendikten sonra dövdüler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2005 15:48

Alman gazeteleri, Türkiye-İsviçre karşılaşmasından sonra büyük taşkınlıkların yaşandığını yazdılar. Berlin'de yayınlanan B.Z Gazetesi, “Türkler elendikten sonra dövdüler” başlığıyla verdiği haberde, soyunma odalarına gidilirken bazı İsviçreli oyuncuları Türk oyuncuların dövdüklerini iddia ederken, Grichting'in de aldığı darbeyle hastaneye götürüldüğünü yazdı.

Haberin Devamı


“Alpay'ın eli, Türklerin Dünya Şampiyonası'na katılmalarını önledi” başlığıyla gazetede yer alan diğer bir haberde de, İsviçre takımının basın sözcüsü Pierre Benoit'in, “Futbolcularımız maç sonrasında saldırıya uğradı ve kendilerine birçok şey atıldı” biçiminde konuştuğu belirtildi.

Bild Gazetesi de, “Nefret düellosu! İsviçreli oyuncular hastaneye götürüldü” başlığıyla verdiği haberde, Benoit'in, “Güvenlik güçleri oyuncumuz Grichting'in hayalarına vurdular. Kendisi hastaneye götürüldü. Vogel ve Huggel de yaralandı” biçiminde açıklama yaptığını kaydetti.

Bild Gazetesi'ne yorum yazan eski ünlü futbolcu Günter Netzer de, ”Bu sahneler Türkler için resmi sonuçlar doğuracaktır” diye görüş açıkladı.

Berliner Kurier Gazetesi de, “Bitiş düdüğünden sonra Türkler'den dayak skandalı” başlığıyla verdiği haberde, İsviçreli futbolcuların, hem Türk futbolcuların, hem de güvenlik güçlerinin saldırısına uğradıklarını savundu.
Berliner Morgenpost Gazetesi, “İsviçre bayram ediyor” başlığıyla verdiği haberde, Türklerin İsviçre'ye karşı 4-2 kazanmalarına karşın yenilgiyi hazmedemedikleri biçiminde yorum yaptı.

YUNAN BASINI: İSVİÇRE CEHENNEMDEN CANLI ÇIKTI 
 
İsviçre'nin 18. Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanması, Yunan basını tarafından, ”İsviçre, cehennemden canlı çıktı” biçiminde değerlendirildi. Yunan basını, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran 43 bin civarındaki taraftarla son ana dek dişiyle tırnağıyla mücadele veren Türk Milli Takımı'nın, İsviçre'ye sahayı adeta dar ettiklerini, ancak ”kaynağa dek gitseler de su içemeden geri döndükleri” görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Atina'da yayımlanan günlük spor gazeteleri, İsviçre'nin, 4-2 yenilgisine karşın ilk karşılaşmadaki 2-0'lık galibiyetle Dünya Kupası'na “davetiye kazandığını”, bu çerçevede İstanbul'da “Tatlı bir yenilgi yaşandığı” yorumunda bulundular.

“Kıl payı” başlığıyla karşılaşma sonucunu okuyucularına taşıyan Sportday Gazetesi, “Kırmızı-beyazlıların golleri, komşuyu finale taşıyamadı” biçimindeki haberinde, “Türk milliler, İsviçre karşısında inanılmaz derecede yürekliydiler” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Gazete, karşılaşmanın ilk dakikasında İsviçre'nin kaydettiği golün ”Trajik bir ironi” olduğunu, ancak Türkiye'nin maça “havlu atmayarak” İsviçre kalesini durmaksızın gol yağmuruna tuttuğunu yazdı.

Türk futbolcuların “Yaşamda en son ölen şey umuttur” felsefesini doğrularcasına son dakikalara kadar gol kaydettilerini yazan Sportday, ne sahayı ateşe veren Necati'nin ne de kahramca top koşturan Tuncay'ın, İsviçre Milli Takımı'nın Dünya Kupası finallerine vurduğu damgayı sökmeyi başaramadıklarını kaydetti.

Athlitiki Iho gazetesi,”Cehennemden Kaçış” başlıklı haberinde, İsviçre'nin korku dolu bir mücadelede yenildiğini, ancak Türkiye'nin deplasmandaki 2-0 yenilgisi nedeniyle İsviçre'nin finallere gitmeye hak kazandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Gazete, adeta “9 canlı” olduğu vurguladığı Türkiye'nin, son dakikaya dek umudunu ayakta tutmayı başardığını, fakat tarihi sonuca bir nefeslik yol kala ağlarında 84. dakikada gelen İsviçre golüne engel olamadığını yazdı.

Öte yandan Goal News gazetesi, “İsviçreli Paşalar” başlıklı haberinde, İsviçre Milli Takımı'nın “Türk cehenneminden başarıyla ayrıldığı” değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, İsviçre'nin daha ilk dakikada stattaki cehennemi söndürmeyi başardığını ve “Türkiye'ye ayak bastığı andan itibaren karşı karşıya kaldığı, ortamı yaşanmaz duruma getiren faaliyetlere” gerekli yanıtı verdiğini yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!