All Star Team’de oynamak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

All Star Team’de oynamak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 12:31

Mahir Ağva, Alman basketbolunun gelecek vaat eden oyuncuları arasında. 20 yaşında olmasına rağmen Basketbol Bundesliga’da dördüncü sezonunu oynuyor. 2.06 boyundaki Mahir’i Alman basketbol milli takım hocaları takibe aldı. Henrik Rödl, Mahir ile yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

MAHİR Ağva Alman basketbolun yıldız adaylarından. Daha 20 yaşında. Ancak Bundesliga’da büyük tecrübe topladı. Alman basketbolunun en üst liginde dördüncü sezonuna girdi. Skyliners Frankfurt’ta oynuyor. Frankfurt’un en uzun üç oyuncusundan biri. 15 kişilik kadroda 22 yaş altı 10 oyuncu bulunduran Frankfurt’ta en göze çarpanı Mahir Ağva. Mahir, bu sezon tecrübeli ABD’li basketbolcularla birlikte en çok oynayanların başında geliyor. 

Hafta sonu Alba Berlin ile deplasmanda karşılaşan Skyliners Frankfurt’a maç öncesi otoriteler şans tanımıyordu. Ancak Skyliners güçlü rakibini 78-70 yenmeyi başardı. Hem de rakibi her saniye destekleyen dokuz bin taraftarının önünde. Maçta yıldızlaşan Mahir Ağva, Antonio Gravers ve Shavon Shields ile birlikte Alba Berlin’in sonunu getiren oyuncular oldu. Mahir 19 dakika 31 saniye kaldığı maçta 13 sayı üretti. Özellikle üçüncü periyotta maça ağırlığını koydu, 10 dakikalık sürede beş hava topu aldı. 9 da sayı üretti. Mahir, sadece kendi takımında değil, karşılaşmada en çok hava topunu alan oyuncu da oldu. Maçta en çok blok yapan oyuncu olarak da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ÖZEL HAZIRLANDIK

All Star Team’de oynamak istiyorum

Alba Berlin maçı öncesi bir hafta boyunca özel çalışmalar yaptıklarını söyleyen Mahir, “Hocamız bizi özel çalıştırdı. Alba Berlin’in pota altında iki güçlü ismi var. Kikanovic ve Radosavlievic’i durdurmamız için bizi özel taktik ve talimat verdi. İkiliyi iyi durdurduk. Ayrıca Engin Atsür’ün, Alba Berlin’in pas trafiğini kontrol ettiğini ve oyunu yönlendirdiğini de biliyorduk. Ona da özel önlemler aldık. Maç içinde kazanmak için ne gerekiyorsa doğru yaptık. Sonuçta kazandık. Önemli bir galibiyet aldık” dedi.
Alman milli takımı hocalarının takibinde olan Mahir, Bundesliga’daki dördüncü sezonunda her geçen hafta form grafiğini yükseltme çabasında. Kendisine bu sezon iki hedef koyduğunu söyleyen Mahir, bunları gerçekleştirmek istiyor. “Kariyerimde bu sezon önemli bir yer tutacak. Bunun farkındayım. Çok çalışıyorum. Artık genç oyuncu statüsünden çıkacağım. Bunun için yoğun çalışıp koyduğum hedeflere ulaşmak istiyorum. Her hafta daha iyi oynayıp takıma katkı sunacağım. İki hedefim var. Biri Milli takıma seçilmek, diğeri de All Star Team’e girmek. Milli takım hocalarından Henrik Rödl ile sürekli kontak halindeyiz. Beni her hafta arıyor, beni yönlendiriyor. Ne yapmam gerektiğini anlatıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN TEKLİF GELDİ

Mahir’in başarısı Türkiye’ye de ulaştı. Sezon başında iki takımdan kendisine transfer teklifi geldiğini söyleyen Mahir, “İki kulüple görüştük. Benimle ilgilendiklerini söylediler. Bu tabi benim için gurur verici. Ancak her iki kulübün de teklifini kabul etmedim. Çünkü Bundesliga’da bir süre daha onamak istiyorum. Tecrübe kazanmak ve kendimi geliştirme noktasında Bundesliga’da kalmak benim için önemli” dedi.
Takım olarak hedeflerinin ilk sekize kalam olduğunu söyleyen Mahir, “Skyliners kulübü bu sezon çok genç oyunculardan kurulu bir kadro oluşturdu. Bizim hedefimiz playofflara kalmak. Bunun başarırsak bizim için iyi olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!