Aliyev, Yılmaz'a tam destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Aliyev, Yılmaza tam destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Türkmenistan'daki temaslarını tamamlayarak, Bakü'ye gelen Başbakan Mesut Yılmaz'ı ‘‘Ak Ev’’de kabul etti. Başbakan Yılmaz, 2 saat süren görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Rusya, ABD ve Türkmenistan yetkilileriyle bölgede enerji alanında gerçekleştirilecek işbirliği projelerine ilişkin yaptığı temasları Cumharbaşkanı Aliyev ile değerlendirdiklerini bildirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev de, ‘‘Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan petrolleri ve doğalgazının Türkiye üzerinden taşınması için gerçekleştirdiğiniz temaslarınızı destekliyoruz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Yılmaz'ın Türkmenistan'dan dönüşünde Azerbaycan'a yaptığı kısa ziyaretin dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yeni bir göstergesi olduğunu belirterek, bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını bildirdi.

GÖRÜŞLERİMİZ AYNI

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin özel bir nitelik taşıdığının dünyaca bilindiğini ifade eden Aliyev, ‘‘Başbaşa, samimi ve kardeşçe görüştük. Görüşlerimiz aynı’’ dedi.

Haydar Aliyev, Bakü-Ceyhan petrol boru hattının gerçekleşmesini hep desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Bakü-Ceyhan projesi, Türk kamuoyu ve hükümetini yakından ilgilendiren bir konudur. Bakü-Ceyhan boru hattı sorun değil, bu konuda kararlıyız. Artık gerçekleştirilmesi meselesi gündemde olmalı. Ana petrol boru hattı konusunda Ekim 1998'e kadar karar verilmeli. Bu, uzun bir süre değil. Sizin bu konudaki adımlarınızı başarılı buluyoruz. Biz de sizinle birlikte çalışacağız. Türkiye'nin, Azerbaycan'ın Hazar'daki petrol projelerindeki işlerinin geliştirilmesi konusunu da görüştük. Bunları değerlendirip karar vereceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!