AliÅŸan'dan askerden kaçma tüyosu

Güncelleme Tarihi:

Alişandan askerden kaçma tüyosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 12:40

33 yaşındaki Alişan, askere gitmemek için 2. Lig'den Tepecikspor'la sözleşme imzaladı. Böylelikle 2008'de 3. Lig dışında top koşturan profesyonel futbolculara 38 yaşına kadar askerliklerini tecil imkânı veren yasadan faydalanacak olan şarkıcı, üstüne üstlük bir de transfer parası ödeyecek!

Haberin Devamı

AliÅŸan / Foto Galeri

33 yaşında olmasına rağmen hâlâ askerliğini yapmaması tartışma konusu olan ve hakkında Facebook'ta "Alişan askere gitsin" diye gruplar oluşturulan şarkıcı Alişan'ı futbol aşkı sardı. îlk olarak iki yıl önce askerden kaçmakla suçlanan genç şarkıcının 2008'de değişen askerlik kanununun hemen ardından "yeşil sahalara" apar topar döndüğü ortaya çıktı. İşte Tahir Kum'un haberine göre, Alişan'ın "ilginç" futbol kariyeri:

TAKIMI KÜME DÜŞTÜ!

Alişan, futbol hayatına 1999'da Edirne'nin amatör takımlarından Osmanlıspor'da başladı. 2002'ye kadar amatör olarak oynayan Alişan, futbola 6 yıl ara verdi. Ancak "2010'da askerim" diyen Alişan'ın planlarını değiştiren 2008'de revizyona uğrayan Askerlik Kanunu oldu. Yeni düzenlemeyle, Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve TFF 2. Lig'de yer alan takımların kadrolarında bulunan profesyonel futbolcuların 38 yaşına kadar askerliğini tecil edebileceklerine karar verildi. Bu karardan sadece 6 ay sonra Alişan, İstanbul Amatör Küme takımlarından Şişli'nin Rıfat Paşa Takımı'na transfer oldu. Bu da yetmeyince Alişan üç ay sonra Trabzon'un TFF İkinci Lig'de mücadele eden Arsinspor takımıyla anlaştı. Burada profesyonel oldu. Ancak talihsizlikler "genç sporcunun" yakasını bırakmadı. Arsinspor küme düştü!

Haberin Devamı

12 MAÇTA OYNAMASI ŞART

Bunun üzerine Alişan, yasadan faydalanmak için TFF İkinci Lig'e yükselen İstanbul'un Büyükçekmece îlçesi'ne bağlı Tepecikspor'a 'transfer oldu.' Üstelik transferde bir ilke imza atarak... Alişan, Tepecikspor'dan transfer parası almadı, forma giyebilmek için üstüne para verdi.
Alişan, başkanlığını Trabzonlu işadamı Temel Eyüboğlu'nun yaptığı kulüple yaptığı transfer görüşmesinde, kadroya girmesi halinde sezon başında Bolu'da yapılan hazırlık kampının masraflarını ve iki maçın galibiyet primlerini ödemeyi vaat etti.

14 MAÇTA BİR KEZ BİLE FORMA GİYMEDİ

Yasaya göre AliÅŸan'ın 36 maçtan en az 12'sinde forma giymesi gerekiyor. Ancak AliÅŸan bu seneki 14 maçta bir dakika bile forma giymedi. AliÅŸan 22 Temmuz'da Tepecikspor'u ziyaret etmiÅŸti. Görüşmenin nedenini soran gazetecilere ise "Tepecik Stadı'nda düzenlemeyi düşündüğüm konserin detaylarını konuÅŸtuk" yanıtını vermiÅŸti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!