Alın şu tapumu

Güncelleme Tarihi:

Alın şu tapumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya maçının yıldızı, F.Bahçe'de artık kiralık oynamak istemediğini söyledi

Cumartesi gecesi Münih'teki milli maçta şov yapan ve Almanlar'ın ‘‘Türkler'in Maradona'sı’’ dediği Sergen Yalçın, baraj maçını geçip finallere katılacaklarını iddia etti. Sergen, sarı lacivertli yönetime de mesaj vererek, ‘‘Ya Fenerbahçe'nin malı olur ya da Avrupa'ya giderim’’ dedi.

Biz bir ekibiz

Münih Olimpiyat Stadı'nda sergilediği futbol ile sadece Türkler'in değil, Alman futbolseverlerin gönlünde de taht kuran Sergen Yalçın, Mustafa Denizli'ye ve takım arkadaşlarına övgüler yağdırdı. Sergen, ‘‘Ekip dediğin böyle olur. En zor günümüzde Alman panzerlerini dize getirdik. Mustafa hocanın motivasyonu ve takım arkadaşlarımızın kenetlenmesi sahaya yansıdı’’ dedi.

Benim stilim çok farklı

Alman futbol otoritelerinin kendisine ‘‘Türkler'in Maradona'sı’’ şeklinde hitap etmesinden gurur duyduğunu anlatan Sergen, ‘‘Ben ne Maradona ne de başkasıyım. Benim stilim ayrı. İddia ediyorum Türkiye'nin en teknik oyuncularının başında geliyorum. Ama Milli Takımda ben değil biz vardık. Yüreğimizi ortaya koyarak oynadık’’ ifadesini kullandı.

Artık tuş olmuyoruz

Sergen, Türk Milli Takımı'nın baraj maçlarında aynı futbolunu sergileyerek Euro 2000'e katılacağını kaydederek şunları söyledi: ‘‘Türk futbolcusu uyuyan devdi. Düne kadar sırtı tuştan kalkmayan Milli Takım artık Avrupa'ya kafa tutuyor. İddia ediyorum baraj maçlarında Avrupa, Türkiye'yi konuşacak. Dünya televizyonları Türk futbolcularını mest edecek.’’

Platin dönemim

F.Bahçe'de kiralık olarak oynadığını ve sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Sergen, ‘‘Fenerbahçe camiası bana sahip çıkmalı. Futbol yaşamımın platin dönemindeyim ve artık sarı lacivertlilerde kiralık oynamak istemiyorum’’ diyerek şöyle konuştu:

Çok seviyorum

‘‘Fenerbahçe camiasını çok seviyorum. Yöneticisinden taraftarına kadar herkes kenetlenmiş. Onlara bu sezon lig ve kupa şampiyonluğu yaşatacağız. Ama gelecek sezon kiralık kalamam. Ya Fenerbahçe'nin malı olur ya da Avrupa'ya giderim. Eğer Fenerli olmazsam ayaklarım Avrupa sahalarına basar.’’

Almanlar takipte

Paris Saint Germain takımının Türk menajeri Tarık Yalçın'dan transfer teklifleri aldığını da doğrulayan Sergen'e İspanyolların ünlü kulübü Valencia'dan ciddi tekliflerin geldiği belirtiliyor. Almanya- Türkiye maçındaki performansından sonra başta Leverkusen ve B.Münih olmak üzere Alman kulüpleri de Sergen'i takibe aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!