Alboreto test sürüşü sırasında hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Alboreto test sürüşü sırasında hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2001 00:00

Haberin Devamı

Formula 1 eski pilotu Michele Alboreto (44), test sürüşü sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Almanya'nın Lausitzring pistinde dün meydana gelen kazanın nedeni henüz anlaşılamadı. Alboreto, dünkü test sürüşlerinde Audi'nin R8 modelini Le Mans yarışlarına hazırlıyordu.

Henüz sebebi belirlenemeyen olayda, Michele'nin kullandığı otomobil, pistin düzlük bölümünde yüksek hızda seyrederken birden yolun dışına savruldu.

Audi Sport'un başkanı Dr. Wolfgand Ullrich yaptığı açıklamada 2001 sezonuna hazırlanan arabanın bu güne kadar bir çok değişik pistte binlerce kilometre yol yaptığını ve hiçbir problem yaşanmadığını söyledi. Kazanın sebebini bulmak için her şeyin yapılacağını da ekleyen Dr. Ullrich, "Şu anda Michele'nin ailesi ile beraber bütün motorsporları dünyasına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Michele Alboreto Formula 1 kariyerine 1981 senesinde başlamış, 1984'de Ferrari'ye transfer olmuştu. Ferrari sürücüsü olarak toplam 3 yarış kazanan Alboreto, 1985 senesinde de Sürücüler Şampiyonasını 2. olarak bitirmişti. Ferrari'nin başkanı Luca di Montezemolo yaptığı açıklamada Alboreto'nun Ferrari tarihindeki öneminden bahsederek, İtalyan sürücünün sadece zeki ve yetenekli bir pilot değil, aynı zamanda da çok iyi bir ekip arkadaşı olduğunu belirtti. Montezemolo, İtalyan pilotun ölümünün, motorsporlarının hala büyük riskler içerdiğinin bir göstergesi olduğunu da hatırlattı.

14 yıllık Formula 1 kariyerini Minardi'de sonlandıran Michele Alboreto'nun son büyük zaferi birkaç hafta önce Amerika Birleşik Devletlerinde kazandığı "Sebring 12 saat" yarışı olmuştu.

Alboreto'nun Nadia adında eşi ve iki kızı vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!