Alanya'da plaj voleybolu şenliği

Güncelleme Tarihi:

Alanyada plaj voleybolu şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 12:20

2009 Swatch FIVB 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası, 19-23 Ağustos tarihleri arasında Alanya'da yapılacak.

Haberin Devamı

Organizasyonun tanıtım toplantısı, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve turnuva direktörü Dünya Baltacıoğlu ile yetkililerin katılımıyla Kalamış Ristorante İl Faro'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlandığını ifade eden Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “Türkiye zaten üst seviye organizasyonların merkezi haline geldi. Tek eksiğimiz olimpiyatlar kaldı ve onu da 2020 yılında alacağımıza inanıyoruz. 2009 Swatch FIVB 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nın, ülkemizde bu spor gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise şehir olarak spor yoluyla tanıtıma ciddi katkı sağlamayı misyon üstlendiklerini dile getirdi.

25 ÜLKEDEN 81 TAKIM

2009 Swatch FIVB 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere 25 ülkeden 162 sporcu Alanya'ya gelecek.

Haberin Devamı

Toplam 81 takımın mücadele edeceği şampiyonaya Türkiye, erkekler ve bayanlarda 3'er takımla yer alacak.

Türkiye'nin erkeklerde, Tayga Baltacıoğlu-Anıl Paltaoğlu, Fatih Cihan-Hakan Çolpan, Ahmetcan Karamete-Caner İsmet Söylemez, bayanlarda ise Bahar Nur Şahin-Elif Kavrar, Fatma Çimen-Gamze Cansesli, Sabriye Gönül Kırmaz-Özge Korul ekipleriyle mücadele edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!