Akpınar: G.Saray küme düşürülmeli

Güncelleme Tarihi:

Akpınar: G.Saray küme düşürülmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 15:32

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu eski başkan vekili Ahmet Akpınar cezalı oyuncuyu oynatan Galatasaray'ın küme düşmesi gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Radyospor'da yayınlanan Aydın Cingöz'le Gündem programına konuşan Ahmet Akpınar, yönerge ve talimatlarda her şeyin açık olduğunu söylerken, "kandırma ve evrakta sahtecilik var. Oyuncuya,  kulübe örnek cazalar verilmeli, Basketboldan sorumlu yönetici Yiğit Şardan ise istifa etmeli." şeklinde konuştu.

Akpınar, "Basketbol Federasyonu Disiplin Talimatnamesinin 23. maddesinin 3 bendi çok açık." şeklinde sözlerine başlayan Akpınar," Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna göre ligden ihraç edilme ve 10.000.TL’ye kadar para cezası verilir.Burada bir sahtecilik değil kandırma suçu çok açık. Yedi numaralı formayla başkasının adına maçlara çıkma durumu var. Cezayı çektiği beyanı açıkça bir kandırma. Burda ligden düşürülme ihtimali yüksektir. Bu işlemleri yaptığı oyuncunun oynadığı maçlarda kupa değir lig maçı. O zaman ligden ihraç edilmesi söz konusu. Federasyonun vereceği bir karar." dedi.

Haberin Devamı

"24. maddede de ceza süresini beklememin çok açık bir şekilde yazıldığını" vurgulayan Ahmet Akpınar, "Ceza dolmadan oynayan, beklemesi gereken cezalı süreyi doldurmadan veya idari tedbirin tebliğine rağmen bu tedbir kaldırılmadan yarışmalara katılanlar ile buna sebep olanlar, hak mahrumiyeti cezası bulunduğu halde veya idari tedbir ile yarışmaya katılmaktan veya yönetmekten men edilmiş olmasına rağmen yarışmaya katılanlar veya yöneticilik yapanlar üç aydan iki yıla kadar yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’sına kadar para cezası verilir." şeklinde konuştu.

YİĞİT ŞARDAN İSTİFA ETMELİ

Bu maddenin oyuncuyla birlikte yönetici ve teknik heyetide kapsadığını belirten Akpınar, "Yöneticilerin haberinin olmamasına inanmıyorum. En başta Yiğit Şardan başta olmak üzere yöneticilerin bir dakika durmadan istifa etmesi lazım. Yiğit Şardan senelerdir bu işin içinde. Basketbola çok yakın ve bu sporu yapmış bir insan. En azından sorumlu olduğu daldaki konularda daha hassas davranmaları gerekir ki benim görüşüm, Basketbol Federasyonu'nun hiç bir etki altında kalmadan örnek olacak cezayı vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BU CEZA DİĞER KULÜPLERE ÖRNEK OLMALI

Daha önce İstanbul Amatör Federasyonu'nda Disiplin Kurulu'nda görev yapıyordum. orada genç çocuklar arkadaşının lisansı üzerine kendi resmini yapıştırır, maçlara çıkardı. Biz bunlara çok ağır cezalar verirdik. Bu çocuklar bizi hiç kimse tanımıyor, biz bu nedenle bunu yaptık diye savunma yapardı. Şimdi bahsettiğimiz kişi iki metrenin üzerinde ve yüz kilonun üzerinde birisi. Globelleşen dünyada görüntüler varken bu nasıl bir aymazlıktır, federasyonun bunları hep göz önüne alıp çok ağır bir ceza vermesi ve diğer kulüplere örnek olması lazım.

GALATASARAY LİGDEN DÜŞÜRÜLMELİ

25. maddenin 3. bendinde kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılmaları durumunda hangi cezaları alması gerektiği konusundaki maddelerin açık olduğunu belirten Ahmet Akpınar, "Olayın durumuna göre ligden ihraç edilme ve 10 bin tl para cezası verilir diyor. Buna kararı Disiplin Kurulu verecektir veya topu yönetim kuruluna atacaktır ama açıkça bir sahtecilik var. Cezayı çekti diye beyan var. Hani pardon gözümüzden kaçtı diye bir durum öne sürülemez. Geçmişte Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçında, Mehmet Ekşi'nin ilk karşılaşmada sarı kart gördüğü raporlara geçmişti, ancak kimse farkında değildi. İkinci maçta da oynayınca Beşiktaş 3-0 mağlup ilan edilmişti. Orada bir unutkanlık vardı. İdareci esameyi alırken bunu kayıtlara geçmemiş. Burada hayır cezasını çekti diye bir beyan var. İlk savunma böyle. Hayır cezasını çekti o nedenle oynadı. Ama cezasını çektiği maçlar başkasının yerine oynadığı maçlar. Kandırma suçu çok açık. Sahtecilik var. Tabi lisans olayına dikkat eütmek lazım. Maçta oynarken Tufan'ın formasıyla oynamış. Burada  lisanslı bir de oynama yapıldı mı bunu değerlendirmek lazım. Esame lisetisinde kimin imzası var. Çünkü 23. maddenin 1. bendinde Lisans veya herhangi bir belge üzerinde herhangi bir değişiklik ve sahtecilik yapanlar, bunu bilerek kullanan veya kullandıranlar bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men ve de hak mahrumiyite cezasına çarptırılır diyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Federasyon yetkilisinin ihmali var mı?" sorusunu ise Akpınar şöyle cevaplandırdı; "Federasyon yetkilisi maç esnasında buna müdahele edemez. Biliyorsunuz ki bunlar itiraza tabi konular. İtiraz edilmezse o hakkı kaybedersiniz. Zaman aşımı denilen bir konu var. Bunları kulüpler veya temsilci itiraz ettikleri taktirde federasyon değerlendiriyor. Temsilci oradaki beyana bakıyor. Bu kadar da dağınık yurtdışındaki maçları kontrol etmesi zor. Burada bilerek evraklar kullanılmış. kandırma suçu işlenmiş ihraç edilmesi şaşırtıcı olmayabilir. Bu da örnek olmalı. Burada unutulma değil açıkça bir kandırma var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!