Barbaros Akkaş: Yeni yıldızları hedefliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Barbaros Akkaş: Yeni yıldızları hedefliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 16:12

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş altyapı milli takımlarda bu yaz kazanılan madalyalar sonrasında Avrupa’nın zirvesine oturan Ay Yıldızlılarımızın durumunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yıldız kategorisinde Litvanya’da, Gençler kategorisinde Yunanistan’da ve Ümit kategorisinde de İtalya’da madalyaya uzanan, bunun sonucunda da 145 puanla Avrupa sıralamasında ilk sırayı elde eden Ay Yıldızlılarımıda bu başarısının uzun vadeli bir çalışmanın eseri olduğunu kaydeden TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, “Sonuçta ülke olarak Litvanya, İspanya, Sırbistan, Fransa ve Yunanistan gibi Avrupa Basketbolunda söz sahibi olmuş ekipleri geride bıraktık.

Uzun soluklu bir çalışmanın ardından bu başarıları elde ettik. 10-15 yıllık ciddi bir planlama ve çalışmanın ürünü olan bu başarı, ciddi bir emek istemektedir. Şimdi bizim amacımız, yakalamış olduğumuz bu grafiği daha da yukarıya çıkartmak olacaktır” dedi.

‘YENİ YILDIZLARI HEDEFLİYORUZ’
2006 yılından bu yana oyuncu taramaları yaptıklarını kaydeden Akkaş, “Altyapı milli takımlarda yakalamış olduğumuz başarılarda gerçekleştirdiğimiz taramaların rolü çok büyük. Çünkü bu taramaların hemen hepsine milli takım antrenörleri katıldı. Herkese açık olan bu taramalar esnasında oyuncuların fiziksel ölçümleri yapıldı.

Sonrasında oyuncuları gelişimlerine göre eleyerek devam ettik. Ayrıca oyuncularla ilgili çok da önemli kartvizitler oluşturduk. Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşamış, ülkenin basketbol felsefesini özümsemiş kişilerle bu taramaları daha da verimli hale getirmek ve ülkemizde ilerleyen dönemlerde de yıldız oyuncuların çıkmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BU İŞİN MİMARI İZİÇ’
FIBA Avrupa ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel’in bu organizasyonun temellerini attığını ve TBF Başkanı Harun Erdenay’ın da önemli katkılar verdiğini söyleyen Akkaş, “Demirel’den sonra TBF Başkanı olan Erdenay bizlere çok büyük destek veriyor. Yıllardır altyapıda koordinatör olarak görev alan ve bir çok önemli ismi Türk basketboluna kazandıran Nihat İziç’in de bu işin mimarı olduğunu söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Altyapılarda Erkek Milli Takımlarda yakalanan başarının aynısını kadınlarda da yaşamak istediklerinin altını çizen Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Kadın milli takımlarımızın da ilerleyen yıllarda bu tabloya ulaşacağına inanıyorum. 1-2 yıl içerisinde kadın milli takımlarda da madalyalar gelecektir. Bu konuda ciddi biçimde çalışmalar yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!