Akdeniz'in en büyük gemisi Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin en büyük gemisi Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 15:57

İtalyan Mediterranean Shipping Company (MSC) Cruises filosunun en yeni ve en büyük gemisi “MSC Orchestra”, Alsancak Limanına yanaştı.

Akdeniz'in en büyük gemisinin fotoğrafları için tıklayınız

Akdeniz'in en büyük gemisi olan MSC Orchestra'nın Kasım ayına kadar sürecek düzenli seferler kapsamında Ege ve Adriyatik limanlarına uğrayacağı, Türkiye'ye de her hafta 3 bin yabancı turist taşıyacağı açıklandı. MSC Orhestra'nın Türkiye'ye ilk seferinde Mediterranean Shipping Company (MSC) ve Türkiye'deki ortağı Arkas yöneticilerinin katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi. Arkas Turizm Koordinatörü Nurdoğan Evliya, son yıllarda kruvaziyer turizminin önem kazandığını belirterek, “MSC kendi yatırımını yaparak, Türk ortağı Arkas ile Türkiye'de bir ofis kurdu. Yani yabancı yatırım olarak buradayız” dedi.

“2007'DE HEDEF 58 BİN YOLCU”

Nurdoğan Evliya, MSC ile ortaklık kapsamında 2009 yılında Türkiye'ye iki yeni gemi daha geleceğini söyledi.
Evliya, “Gemilerden biri İzmir-İstanbul bağlantılı olacak, diğeri ise İzmir'de iki gün kalacak. Ayrıca kış aylarında Marmaris'e yedi gemi seferi yapılacak. Gemiler sezon kapalı iken gelecek. Bu gemiler hem Türkiye'ye hem de Marmaris'e büyük fırsatlar sunacak” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl MSC Cruises gemilerinin 50 bin yolcu taşıdığını kaydeden Evliya, bu yıl 58 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi. Yolcu sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Evliya, “Türkiye'den de yolcularımız var. MSC Orchestra'ya her hafta 100-120 Türk yolcusu binecek” dedi.

YÜZEN ŞEHİR

Yüzen Şehir olarak adlandırılan 14 katlı ve 3 bin 13 yolcu kapasiteli MSC Orchestra'da bin kişi çalışıyor.
MSC Orhestra'nın içinde iki havuz, dört jakuzi, disko, sağlık kulübü, mini golf, tenis kortu, koşu parkuru, kütüphane, Türk hamamı bulunuyor. Toplam 1000 personelin görev yaptığı gemide, on sekiz güverte ve üç katlı bir tiyatro salonu da yer alıyor. MSC Orchestra, haftalık tur programı kapsamında Türkiye'de İzmir ve İstanbul, Hırvatistan'da Dubrovnik, İtalya'da Venedik ve Bari, Yunanistan'da ise Katakolon limanlarına uğrayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!