Ajax'ta dramatik son istifayı getirdi

Güncelleme Tarihi:

Ajaxta dramatik son istifayı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 11:15

Hollanda Ligi'nde son haftada şampiyonluğu dramatik bir şekilde PSV'ye kaptıran Ajax'ta teknik direktör Frank de Boer görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Hollanda Ligi’nin son haftasında şampiyonluğu De Graafschap maçında berabere kalarak dramatik bir şekilde kaybeden Ajax’ta beklenen son gerçekleşti.

Ajax, internet sitesinden yaptığı açıklamayla 5.5 yıllık Frank de Boer döneminin sona erdiğini duyurdu. 45 yaşındaki teknik adam büyük üzüntü yaşadığı maçtan sonra, ''Geleceğimle ilgili kararı uzun bir süre önce verdim” diyerek ayrılık mesajını vermişti.

Ajax’la 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına karşın görevden ayrılan Frank de Boer, 5.5 yılda 4 lig şampiyonluğu yaşamıştı. Amsterdam ekibiyle ilk 4 sezonunda şampiyonluğu kazanan de Boer, son iki sezonda PSV'nin gerisinde kaldı.

İLK ADAY PETER BOSZ
Bir dönem Vitesse’de görev yapan ve şu an İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i çalıştıran Peter Bosz’un ilk aday olduğu ve 52 yaşındaki teknik adamla Ajax Sportif Direktörü Jordi Cruyff’un görüşme gerçekleştirileceği kaydedildi. De Boer'un yeni adresi Everton mı? 

Haberin Devamı

Frank de Boer'un menajeri Guido Albers, geçtiğimiz hafta NOS gazetesine verdiği röportajda, ''Everton veya Valencia gibi bir kulübe gitmeyi ister. Bu kararında kulübün mentalitesi ve nasıl futbol oynamayı istedikleri önemli olacak'' demişti. (Eurosport)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!