Aile boyu boksörler

Güncelleme Tarihi:

Aile boyu boksörler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 11:22

Eski milli boksörlerden Coşkun Keser'in iki oğlu da babalarının yolundan yürüyor.

Yıllarca boks yaptıktan sonra antrenörlüğe başlayan ve iki çocuğunu da boksör olarak yetiştiren Coşkun Keser, çocuklarına hem babalık hem de antrenörlük yaptığını söyledi.

13 yıl sporla uğraştıktan sonra antrenörlüğe başladığını ve antrenörlüğü boyunca çok sayıda boksör yetiştirdiğini ifade eden Keser, “Öğrencilerimden tek beklentim, olimpiyatlardan altın madalya getirmeleriydi ama olmadı. Bu hayalime çocuklarımla ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

İki oğlunu boksör olarak yetiştirdiğini ve ikisinin de milli boksör olduğunu, oğlu Erdal'ın, Antalya'da düzenlenen Kulüplerarası Boks Şampiyonası'nda 3. olduğunu, Avrupa 2'nciliği, dünya 3'üncülüğü elde ettiğini çok sayıda uluslararası madalyası olduğunu ifade eden Keser, şöyle konuştu:
“3 ay önce Ordulararası Dünya Şampiyonasına katıldı. Gaziantep ve Türkiye'yi dünyada en şekilde temsil etti. Gençler kategorisinde dövüşmesine rağmen büyükler maçına götürdüm. 3 gün üst üste havlu attırdı. Çeyrek finalde Fatih Keleş'e kaybetti ama Nevzat genç olduğu için deneyim kazandı. Oğullarım küçük yaştan beri boks yapıyor. Genlerinde boksörlük var herhalde. Başarı daim olandır, tek olan tesadüf olur. Oğullarım uzun yıllardır final, yarı final oynadığı için başarılı oldular. Hedefimiz 2016 Olimpiyatları'nda altın madalya almak, ben görürüm veya görmem ama inşallah 2016'da altın madalyayı alırız.”

Milli boksör Erdal Keser ise boksa çok küçük yaşta başladığını, ilk olarak Türkiye şampiyonasına 1999 yılında katıldığını ancak madalya kazanamadığını ifade etti.

2000 yılından sonra katıldığı her turnuvadan madalyayla dönmeye başladığını belirten Keser, “Olimpiyatlarda altın madalya almak, Türkiye'ye o sevinci tattırmak istiyorum. 2016 Brezilya Olimpiyatları'nda bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

"Antrenmandan kaytaramıyorum"

Keser, aynı evde 3 boksörün olmasının hem iyi hem de kötü yanları olduğunu ifade etti.

Evde, dışarda tüm hayatlarının bokstan ibaret olduğunu ifade eden Keser, “Boksa spor olarak bakmıyoruz. Bizim ekmek kapımız oldu. İyi yönleri de var, kötü yönleri de var. Bazen antrenmanda sıkıldığım zaman babamdan izin alamıyorum. Çünkü devamlı birlikteyiz. Normal antrenörüm olsa, 'dersim var, arkadaşlarımla buluşacağım' diyeceğim ama hiçbir antrenmandan kaytaramıyorum. O yönden kötü, diğer yönleri iyi” dedi.

Nevzat Keser ise ailede boksa en geç başlayan kişinin kendisi olduğunu dile getirdi.

6 yaşından beri boks yaptığını ancak resmi olarak 2003 yılında ringlere çıkmaya başladığını vurgulayan Keser, ilk katıldığı turnuvadan madalya ile dönerek babasının takdirini kazandığını ifade etti.

Keser, “İlk turnuvadan madalya ile dönmek güzel bir duyguydu. Babam iyi bir boksör olacağımı anlamıştı. Son 8 yıldır Türkiye'de yarı final ve final oynuyorum. 2010 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında turnuvanın en teknik boksörü seçildim. Kimi kişiler boksör Mike Tyson, kimi ise Mehmet Ali'yi örnek alıyor ancak ben ağabeyimi örnek alıyorum. Elde ettiği başarılar çoğu boksörde yok. 2016 yılında Brezilya'da gerçekleştirilecek olimpiyatlardan altın madalya alacağız. Avrupa ve dünya şampiyonalarında güzel başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!