Ahmet Yavuz Başpehlivan

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Yavuz Başpehlivan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 19:03

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Karahalil beldesinde Hıdrellez Şenlikleri kapsamında yapılan, “51. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde Ahmet Yavuz başpehlivan oldu.

Karahalil Belediye Başkanlığı'nca, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla güreş alanında düzenlenen “51. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri”nden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın kutlama mesajları okundu.

Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, yaptığı konuşmada, hıdrellez şenlikleri ve yağlı güreşlerde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Seçen'in açılış konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Mehteran, Sinanlı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ve Roman Dans Grubunun gösterisinin ardından Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin baş cazgırı Şükrü Kayabaş'ın takdimi ile yağlı güreşler başladı.

Kategorilere göre yapılan güreşlerde Ahmet Yavuz başpehlivan olurken, ikinciliği Şaban Yılmaz ve üçüncülüğü ise Fatih Bakır elde etti.

Minikler-1 Oktay Altınbaş, Minik-2 Mücahit Kaya, Teşvik-1 Hamza Güneysu, Teşvik-2 Onur Arı, Tozkoparan Burak Bülbül, Ayak Rıdvan Kaya, Deste Küçük Boy Nedim Gider, Deste Büyük Boy Akif Türkmen, Küçük Orta Küçük Boy Tansel Umut, Küçük Orta Büyük Boy İbrahim Yanık, Büyük Orta Kadir Altuntaş, Başaltı kategorisinde ise Basri Diken biriciliği elde etti.

İlk üç dereceye giren güreşçilere madalya, para ve çeşitli armağanlar verildi.

Ağalık açık arttırmasına ise 7 kişi katıldı. Yapılan açık arttırmada en yüksek rakam olan 25 bin TL'yi veren Faruk Hançer güreş ağası oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!