'Ahmet Hoca iyi iş çıkarıyor'

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hoca iyi iş çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 15:45

Ahmet Çakı'nın çalıştırdığı Alba Berlin iki uzatma sonunda Litvanya ekibi Rytas Vilnius'u 124-115 yendi. Bu sonuçla Alba Berlin, mücadele ettiği Euro Cup B Grubu'nda yedi puanla liderliğe oturdu. Son 16 takım arasına kalabilmek için de önemli avantaj elde etti.

Haberin Devamı

BAŞANTRENÖRLÜĞÜNÜ Ahmet Çakı'nın yaptığı Alba Berlin nefesleri kesen Euro Cup B Grubu maçını kazandı. 7 bin 122 biletli seyircinin izlediği maçta Alba Berlin Litvanya ekibi Lietuvos Rytas Vilnius takımını 124-115 yendi. Çekişmeli geçen maç, ancak ikinci uzatma sonunda neticelendi.

Alba Berlin ile Litvanya takımı arasında 50 dakika süren mücadelede seyirciler her anı çekişme içinde geçen bir basket maçına tanıklık etti. İlk 10 dakikayı konuk takım 19-17 önde bitirdi. İkinci periyotta maça ağırlığını koyan Alba Berlin, bu periyotu 28-25, ilk yarıyı da 45-44 önde bitirdi. Üçüncü 10 dakikada etkili olan Alba Berlin, 30. dakikada 64-59 öne geçti. Son çeyrekte Alba Berlin çok top kaybetti. Rakibin üçlüklerine de engel olamadı. Rakip takım son iki dakikaya girildiğinde skoru 83-74 yaptı. Maçın kaybedildiği düşünüldüğü anda Koç Ahmet Çakı'nın kenardaki başarılı yönetimi ve oyuncu değişikliği farkı kapattırdı. Bu periyotta özellikle Dominique Johnson ve Elmedin Kikanovic ürettiği sayılarla maçı çevirdi. Son 10 saniyeye girildiğinde Alba, 92-91 öne geçi. Maçın bitimine 4 saniye kala Litvanya ekibi iki serbest atış kazandı. Bunlardan ilkini sayıya çeviremedi. Son atışta sayıyı bulunca maç da 92-92 berabere sona erdi. 

Haberin Devamı

İLK UZATMADA ÜÇLÜK SAYILAR
Karşılaşmanın ilk uzatması da karşılıklı sayılarla geçti. İlk uzatmanın son 20 saniyesine girildiğinde skor 101 – 101 berabereydi. Rakip takım atağa kalktığında Alba Berlin'de Johnson top çaldı. Alba Berlin'i 103-101 öne geçirdi. Maçın bitimine 15 saniye kala atak yapan Litvanya ekibi, son iki saniyede bulduğu iki sayı ile maçta 103-103 eşitlik sağladı. İkinci beş dakikalık uzatmada ise Alba Berlin dışarıdan Dominique Johnson ve pota altından da Elmedin Kikanovic ile sayı üretti. Rakibine üstünlük kurdu. Maçı da 124-115 kazandı. Maçta 14 dakika 25 saniye süre alan Engin Atsür beş sayı attı. 12 dakika 21 saniye oynayan İsmet ise üç sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

MAÇI HAKETTİK
İsmet Akpınar maçı aldıkları için çok sevindiğini belirterek “Maçı uzatmalara götürmeden kazanabilirdik. Çok top kaybı oldu. Kazandığımız için mutluyum” dedi. Engin Atsür ise maç ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ligde son maçı kaybettik. Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Kazanmayı hakkettiğimizi düşünüyorum. Serbest atışı kaçırmasalardı onlar da galip gelebilirdi. Takım olma yolunda önemli aşamalar kaydettik. Bu maç da bunun iyi bir göstergesi. Ahmet Hoca iyi iş çıkarıyor. Euro Cup'ta üçte üç yapmak önemliydi bizim için.”

Haberin Devamı

Alba Berlin Başantrenörü Ahmet Çakı ise oyuncularının çok kolay hata yapmasını eleştirdi. Çakı “Birinci ve üçüncü periyotlarda iyi oynadık. Ancak ikinci ve dördüncü periyotlarda sergilenen oyun beni memnun etmedi. Grupta lider olduğumuz için mutluyum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!