Ahmet Bey’i yalı hüllesi kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Bey’i yalı hüllesi kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABBATE gömleklerinin sahibi Mustafa Şimşek'in, Fatih Erbakan adına satın aldığı iddia edilen yalı, Abbatte'nin kurucusu Ahmet Tayan'ı, banka ipoteklerinden kurtarmak için yapılan bir hülle operasyonu çıktı. Şimşek, ‘‘Yalıyı aldık ve Ahmet Bey'in ipoteğini kaldırdık. Yalıyı da birkaç katı fiyatla yeniden ipotek ettirdik’’ dedi.

ABBATE gömlek markasının yeni sahibi Mustafa Şimşek, Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'a aldığı iddia edilen yalının, Abbate'nin show- room'u olacağını söyledi. Yalıyı kendisinin değil Abbate'nin kurucusu Öztay Tekstil'in aldığını açıklayan Mustafa Şimşek, ‘‘Bu, devraldığımız Abbate markasının bankalara olan borcu nedeniyle yapılmış bir operasyondur’’ dedi. Şimşek, ‘‘Abbate'nin kurucusu Ahmet Tayan'ın gayrimenkulleri üzerindeki ipoteği kaldırmak için, bu yalıyı aldık. Ahmet Bey'in ipoteği kalktı, karşılığında da bizim aldığımız yalı ipotek edildi. Yalıyı aldığımız fiyatın birkaç misline bankaya ipotek yaptırdık’’ diye konuştu.

Kanlıca'daki Bahçeli Kargir Yalısı'na 700 ile 900 milyar lira arasında değer biçiliyor. Tapu kayıtlarından Abbate'nin yeni sahibi Mustafa Şimşek'in yalıyı Şehmuz Tatlıcı'dan aldığı ortaya çıktı. Abbate'nin kurucusu Tayan'ın gayrimenkullerini kurtarmak için yapılan operasyon şöyle gerçekleşti:

Abbate'nin kurucusu Öztay Tekstil'in sahibi Ahmet Tayan'ın borçlu olduğu bankalar arasında Kentbank da bulunuyordu. Öztay Tekstil satılırken, Ahmet Tayan, Mustafa Şimşek'ten kendisine ait bazı gayrimenkullerin kurtarılmasını rica etti. Kurtarma operasyonu için bulunun formül de yalı hüllesi oldu.

Abbate'nin yeni sahibi Mustafa Şimşek, Şehmuz Tatlıcı'nın yalısını satın aldı ve Abbate'nin borçlarına karşılık Kentbank'a ipotek ettirdi. Kentbank da bunun karşılığında Tayan'ın gayrimenkulleri üzerindeki ipoteği kaldırdı. Mustafa Şimşek, Abbate'yi düze çıkarıp borçları ödediğinde Şehmuz Tatlıcı'nın ünlü yalısının da sahibi olacak. Kentbank'ın da ipoteği kalkacak. Bu arada tapu kayıtlarında, Ahmet Tayan'ın üzerindeki ipoteğin kalkış tarihi ile yalının satın alınış tarihinin aynı olduğu ortaya çıktı. Operasyonun 26 Kasım'da gerçekleştiği anlaşıldı.

Fatih Erbakan'ı şahsen tanımadığı gibi Necmettin Erbakan ile de iftar yemeklerinde ve bazı toplantılarda karşılaştığını söyleyen Mustafa Şimşek, iddialar hakkında şöyle konuştu:

‘‘Ben, yalı falan almadım. Kimseye de yalı alıp vermedim. Biz Abbate'yi Öztay Tekstil'den aldık. Abbate'nin eski sahibi Tayan'ın bazı evleri ipotek altındaydı. Bu ipoteği kaldırmak için söz konusu yalıyı 810 milyar liraya aldık. Fakat bu fiyatın üç dört katı fiyatla bankaya, Abbate'nin üstlendiğimiz borcuna karşılık ipotek ettirdik. Ahmet Bey'in de ipoteği kalktı. Fatih Erbakan'ı gazeteler de gördüm. Şişli'deki Abbate mağazasını sattıktan sonra, bu yalıyı Abbate'nin show-roomu haline getirip bahar sezonu gömleklerini burada tanıtacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!