Ahmet Arı Galatasaray'ın kıskacında

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Arı Galatasarayın kıskacında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 15:42

Süper Lig’in ve Gaziantepspor’un genç yeteneklerinden Ahmet Arı, transfer döneminin ismi en çok anılacak futbolcuları arasında yer alıyor. Galatasaray Başkan Yardımcısı aynı zamanda da yetenek avcısı Haldun Üstünel’in de uzun süredir takibinde olan Ahmet Arı önümüzdeki sezon Galatasaray forması giyerse sakın şaşırmayın.

Haberin Devamı

*Her futbolcunun hayatında bir dönüm noktası vardır. Senin futbol hayatının dönüm noktası olarak adlandıracağın bir olay var mı?

 

Galatasaray maçında aldığım kırmızı kart olmasaydı şu an her şey çok daha farklı olabilirdi. Şu an Ozan İpek ya da Volkan Şen gibi büyük patlama yapabilirdim. O maçta gördüğüm kırmızı kart futbol hayatımda çok olumsuz bir dönüm noktası oldu. Galatasaray maçındaki kırmızı kartı hiç hak etmediğimi düşünüyorum. Hakem bana ‘gitme, kal’ gibi bir şeyler söyledi. Ben de hakeme kesinlikle küfür etmedim. O an her şey o kadar ani gelişti ki olanları şu an tam olarak ifade edemiyorum. Hakem çok çabuk kart gösterdi. Bu kırmızı kart benim futbol kariyerimde olumsuz bir dönüm noktasıdır.

Haberin Devamı

Bunların yanı sıra olumlu diyebileceğim bir ayrıntı da teknik direktörümüz Couseiro’dur.

Couseiro’nun benim üzerimde çok büyük emeği var. Bana güvendi ve şans verdi. Ben de onun güvenini boşa çıkarmamak için çaba gösteriyorum.

 

* İsmin Galatasaray’la anıldı. Galatasaray’ a transferin söz konusu mu?

 

Evet o mesele... Benim Gaziantepspor’la 2010 yılında mukavelem bitiyordu. Galatasaray’dan Haldun ağabey benim mukavelemin bu sene bittiğini öğrenmiş. Menajerim aracılığıyla bana Galatasaray’a gelmek isteyip istemediğimi sordu. Ben de Gaziantepspor’da mutlu olduğumu söyledim. Ama yine de menajerime, ‘sen doğru olan neyse ona göre davran’ dedim. Menajerim bana, ‘Şu an Galatasaray’a gidersen çok zorlanırsın’ dedi. Çünkü Galatasaray’da Arda, Keita gibi yıldızlar var. En azından 2 yıl daha Gaziantepspor’da oynamamın kendimi geliştirmem için açısından daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca burada “Gaziantep’e bir şey kazandırmadan gitti” dedirtmek de istemem. Bir gün gideceksem, ben de kulübümde kazanmalı.

 

*Galatasaray peşini bıraktı mı?

 

Haberin Devamı

Menajerim transfer görüşmelerimle kendisi ilgileniyor. Çok fazla transfer konusunda konuşmak istemiyor, ‘Bana çık sen futbolunu oyna’ diyor. Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun. Bu konuları başkanımız ve menejerim bilir.

 

*Jose, birkaç yerde oynayabilecek futbolcu istediğini, senin de o futbolculardan birisi olduğunu söyledi.

 

Bana fark etmez. Yeter ki ilk 11’de oynayayım benim için hangi mevkide oynayacağım fark etmez. Her mevkide uyum sağlayabilirim. Kaleci hariç nerede görev verilirse görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırım. En etkili olduğum bölge aslında forvet. 2005–2006 yılında Gaziantepspor PAF takımında 25 golle gol kralı olmuştum. Aslında forvette oynayabilirim ama boyum kısa olduğu için hocam beni forvette tercih etmiyor olabilir. Antrenmanlarda da o mevkide de bazen oynuyorum. Dediğim gibi hangi mevki olduğu hiç önemli değil. Oynadığım mevkiinin hakkını vereyim ve sürekli forma şansı bulayım benim için önemli olan odur.

 

Haberin Devamı

*Gaziantepspor için lig erken bitti? Bunda takımın lige iddiasız başlamasının etkisi olabilir mi?

Aslında bizim ekibimiz üç büyüklerden bile çok iyi bir ekip. Aynı zamanda çok da iyi maçlar oynuyoruz ama bunu sonuca bir türlü yansıtamıyoruz. Düşme tehlikesi yaşamadık. Alt sıralarda geçtiğimiz haftaya kadar düşmeme mücadelesi yaşanırken üst sıralarda da şampiyonluk mücadelesi halen devam ediyor. Biz dediğiniz gibi herhangi bir iddia taşımıyoruz. Bu iddiasızlığın etkisi çok büyük kuşkusuz ki.

 

*Sence Bursaspor’un şampiyonluk şansı nedir?

 

Bence Anadolu’dan şampiyon çıkması çok zor. Siz de biliyorsunuz bunun birçok sebebi var. Gerçi geçtiğimiz sene Sivasspor, bu sene de Bursaspor bunu çok yaklaştı ama ben  Bursaspor’un bu sene şampiyon olacağını zannetmiyorum. Fenerbahçe bu saatten sonra şampiyonluğu hayatta bırakmaz. Bursaspor son Galatasaray maçını alsaydı şampiyonluğu bırakmazdı ve şansı olabilirdi. Ama puan kaybetmesi kendileri açısından hiç iyi olmadı. Avantajlarını kaybettiler ve şu an şampiyonluk şansları çok az.

 

Haberin Devamı

*Üç büyüklere kök söktürüyorsunuz ama diğer maçlarda sonuç farklı oluyor. Neden?

 

Fenerbahçe’yi Antep’te yendik. Beşiktaş’ı da yendik. Bizim ekip gerçekten çok iyi. Büyük takımlarla oynadığımız maçlara farklı motivasyonla çıkıyoruz. Ve dediğiniz gibi tüm maçlara aynı motivasyonla çıksak şu an şampiyonluk yarışında Bursa değil de Gaziantepspor olabilirdi.

 

*Bu sezonun istediğiniz gibi geçmemesinin başka sebepleri neler olabilir?

Tabata’nın takımdan gitmesi sistemimizi bozdu. Tabata takımımızın 10 numarasıydı. Bekir ve İsmail’in gitmesi de takımı aynı şekilde olumsuz etkiledi. Çok sebep var. Hepsi birleşince böyle oldu işte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!