Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 11:36

AIBA profesyonel boks 75 kilo müsabakalarındaki ilk maçında Kenyalı Abaka'yı yenen Adem Kılıçcı, 2016 Olimpiyatları yolunda sağlam bir adım attı. Fenerbahçeli boksörün antrenörü Atagün Yalçınkaya, "Adem seneye 1 milyon dolarlık profesyonel maça çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

Dünya Boks Birliği (AIBA) profesyonel boks 75 kilo müsabakalarında ringe çıkan milli boksör Adem Kılıçcı, Kenyalı Nickson Abaka'yı yendi.

AIBA'nın önemli projelerinden biri olan turnuvanın 75 kilo müsabakaları, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapıldı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları vizesi alabilmek için turnuvada bulunan Fenerbahçeli milli sporcu Kılıçcı, Alman rakibinin sakatlanmasının ardından davet edilen Kenyalı Abaka'yı üstün mücadelesinin sonunda mağlup etti.

Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak

BİRİNCİ OLAN SPORCU OLİMPİYATLARA GİDECEK
Toplam dört ayak üzerinden düzenlenen turnuvayı ilk sırada tamamlayacak sporcu, olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. İkinci ayak 21 Kasım, üçüncü ayak 12 Aralık ve son ayak müsabakaları da 23 Ocak 2015'te yine İstanbul'da yapılacak.

Turnuvanın diğer maçlarında Mısırlı Hüseyin Abdin Fransız Michael Tavares'i, Ukraynalı Dmytro Mytrofanov Rumen Andrei Juratoni'yi, Rus Artem Chebotarev Ekvadorlu Javier Delgado'yu yendi.

Haberin Devamı

Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak

KILIÇCI: İYİ ÇALIŞTIK
Profesyonel boksta ringe çıktığı ilk maçla ilgili soruları cevaplayan Fenerbahçeli boksör Adem Kılıçcı, "İyi çalıştık ve güzel bir başlangıç yaptık. Çalışmalarımızın ilk meyvesini aldık. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Sonunu da inşallah mutlu bir şekilde tamamlayıp, ülkemize bu başarıyı getireceğiz. Türk bayrağını dalgalandıracağız. Sonra da olimpiyata gidip en iyi şekilde ülkemizi temsil edip, madalyayı Türkiye'ye getireceğiz" şeklinde konuştu.

Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak

"ATAGÜN İLE YOLDAŞ OLDUK"
Milli boksör, Türkiye'nin olimpiyat madalyalı eski boksörü, şimdi kendisine antrenörlük yapan Atagün Yalçınkaya'nın verdiği desteğin önemli olduğunu söyledi.
Atagün ile 15 yıldır arkadaş olduklarını kaydeden Kılıçcı, "Yoldaş olduk biz onunla. Çocukluğumuz beraber geçti. O beraberliği şimdi de antrenör sporcu olarak üst seviyelere taşıdık. Bundan sonra daha büyük başarılar için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Adem Kılıçcı 1 milyon dolar için ringe çıkacak



"ADEM SENEYE 1 MİLYON DOLARLIK MAÇ YAPACAK
Organizasyonla ilgili bilgi veren Atagün Yalçınkaya, AIBA'nın başarılı amatör sporcuları profesyonel federasyonlara kaptırmamak için güzel bir organizasyon başlattığını vurgulayarak, "Şu anda amatörde başarılı olan sporcular için de bu organizasyonla profesyonel boks için önleri açık. Adem seneye 12 rauntluk, 1 milyon dolar ödüllü maçlara çıkacak. Bu lig, amatör boksörlerin, profesyonel boksa kaptırılmaması için çok iyi oldu. Hedefimiz ilk 8 arasında şampiyon olup, olimpiyat vizesini almak" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!