A’dan Z’ye mobil uygulamalarda son trendler

Güncelleme Tarihi:

A’dan Z’ye mobil uygulamalarda son trendler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 15:00

Akıllı telefonlar hayatın her alanını hakimiyeti altına aldı. İşte mobil uygulamaların dünyasından son haberler...

Haberin Devamı

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile hayatımıza giren mobil uygulamalar artık sadece akıllı telefonlarda değil aynı zamanda pek çok akıllı cihazda da boy göstermeye başladı. Akıllı gözlükler ve akıllı saatler mobil uygulama trendinden etkilenen cihazlar arasında başı çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda önem kazanan mobil uygulama trendleri sektörde yaşanan değişimlerle de 2017 yılına damga vuran teknolojiler arasına girmeyi başarıyor.

Her yıl artan akıllı telefon ve akıllı cihaz kullanıcıları ile birlikte mobil uygulama geliştiricileri de yükseliş ivmesi gösteriyor. Mobil uygulama indirme sıklığındaki artış sektör gelirlerini beklenen tahminlerin de üzerine çıkarmaya başladı. Kolay kullanımı olan mobil uygulamalar saniyeler içerisinde işlem hacmi oluşturmasıyla da tatmin edici sonuçlar sağlıyor. İşte son mobil uygulama trendleri;

Haberin Devamı

1. Birden fazla alanda yer alan uygulamalar

Çok tabanlı veya hibrit diye adlandırılan mobil uygulamalar ile native uygulamaların sağladığı avantajları tek bir potada toplama mümkün. Değişik işletim sistemlerine kolay adapte olmaları nedeniyle hibrit uygulamalar kullanıcılar tarafından daha rahat kullanılıyor. Firmalar açısından ise hibrit uygumalar her alanda kullanılabilmesi nedeniyle verimli ve daha az masraflı bir süreç sağlıyor.

2. Video uygulamaları

Video uygulamalarının 2017 yılında da artan bir grafik izlemesi bekleniyor. Kullanıcıların video içerikleri sık tüketmesi bu alanda yapılan mobil uygulama sayısında da gözle görülür bir artışa sebep oluyor. Video içerik üretiminin yeni uygulamalarla birlikte daha farklı boyutlara taşınması da gündemde.

3. Sanal gerçeklik uygulamaları

360 derece bir görsel deneyim sunan sanal gerçeklik uygulamaları birçok emlak ve satış sitesinde yer almaya başladı. Sanal gerçeklik uygulamaları ile birlikte görsel deneyimin çok daha üst düzeye taşınması ve ürün veya hizmeti daha cazip hale getirmesi mobil alanda etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.

4. Giyilebilir teknoloji uygulamaları

Akıllı cihazlar olarak hayatımıza girmeye başlayan giyilebilir teknolojiler fitness, sağlıklı yaşam ve bakım konularında en büyük yardımcımız olacağa benziyor. Geleceğin trendleri arasına giren giyilebilir ürünler yakında sadece saat ve gözlüklerde değil ayakkabı, ceket ve t-shirtlerde de karşımıza çıkarak mobil uygulama entegrasyonu ile bize daha kaliteli bir yaşam vadedeceğe benziyor.

BAKMADAN GEÇME!