Açılışı Busch yaptı

Güncelleme Tarihi:

Açılışı Busch yaptı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2011 15:50

Ünlü Daytona pistinde yapılan Nascar'ın açılış yarışını Kurt Busch kazanırken Jimmie Johnson 4. oldu.

Haberin Devamı

Nascar'da sezonun açılış yarışı ünlü Daytona pistinde yapıldı. Yarışı Kurt Busch kazandı. Geçtiğimiz sezon beşinci Nascar şampiyonluğunu elde eden Jimmie Johnson ise 4'üncü oldu.

Nascar'da sprint kupasına puan vermeyen ancak, resmi sezon başlamadan önce gösteri amaçlı yapılan yılın açılış yarışına her zaman olduğu gibi yine Daytona Pisti evsahipliği yaptı. Zemini yenilen pistteki mücadeleye Dale Earnhart Junior ilk sırada başladı. Startın ardından  yerini kaybeden Earhardt Junior bir ara yeniden liderliğe yükseldiyse de finiş göremedi.  27'inci turda Carl Erwards'ın çarpması sonucu yarış dışı kaldı. Earnhardt Junior'ın da Joel Logano'ya çarpamsıyla devam eden kazaya pek çok araç karıştı.
 
36'ıncı turda Mark Martin ile Kyle Busch'un mücadelesi kazayla sonuçlandı. 48'inci turda ise benzer bir olay  Tony Stewart ile Machael Waltrip arasında yaşandı.

Haberin Devamı

Son dört turda birincilik için 4 sürücü arasında mücadele ediyordu. Lider Ryan Newman önce, Denny Hamlin, ardından da Kurt Busch ile Jamie Mcmurray'e geçildi. FiniÅŸ bayrağını ilk gören isim Dany Denny Hamlin, Newman'ı yasak olan bir noktada geçtiÄŸi için ceza alınca Kurt Busch yarışın birincisi ilan edildi. Jamie Mcmurray ikinci, Ryan Newman ise üçüncü sırayı aldı.Â

Nascar sprint kupasında ÅŸampiyonaya puan veren ilk yarış önümüzdeki haftasonu yine Daytona Beach'te yapılacak.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!