Açılış töreninde protesto çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Açılış töreninde protesto çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 15:48

1972 Münih Olimpiyatları'nda Kara Eylül örgütü tarafından öldürülen 11 İsrailli sporcu ve antrenörün eşleri, seyircileri, Cuma yapılacak olimpiyat açılış törenini protesto etmeye çağırdı.

1972 Münih Olimpiyatları'nda Filistinli Kara Eylül örgütü tarafından öldürülen 11 İsrailli sporcu ve antrenörün eşlerinden Ankie Spitzer ve Ilana Romano, seyircileri, Cuma yapılacak 2012 Londra Olimpiyatları açılış töreninde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, konuşma yapmak üzere ayağa kalktığında “sessizce ayakta bekleme” eylemi yapmaya çağırdı.

Açılış töreninde bir dakikalık saygı duruşu talebi olan İsrailliler, 100 bin imza toplamış ve ABD Başkanı Barack Obama'nın desteğini almıştı.

IOC ise ABD, Almanya ve İsrailli siyasetçilerin ısrarına rağmen, açılış töreninin ölüleri anmak için uygun bir platform olmadığını söylemişti.

Pasaport ve sınır güvenlik yetkililerinin grevi iptal edildi

 İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olimpiyatlar öncesi havaalanlarında karmaşaya neden olacak grev iptal edildi.
Aralarında sınır güvenlik ile pasaport yetkililerinin de bulunduğu binlerce İçişleri Bakanlığı çalışanının yarın greve gitmesi bekleniyordu.
İşten çıkarmaları protesto eden çalışanların sendikası, İçişleri Bakanlığı'ndan yeni iş imkanları yaratılacağı konusunda teminat aldıklarını bildirdi. Ancak bu iddia, Bakanlık tarafından doğrulanmadı.
İçişleri Bakanı Theresa May grev kararını “utanç verici” olarak nitelemişti.
Grevin olimpiyat oyunları için başkente geleceklerin seyahatlerinde aksamalara ve ülkenin en büyük havaalanı olan Heathrow başta olmak üzere havaalanlarında kargaşaya neden olmasından endişe duyuluyordu.
Bu arada, Doğu Midlands demiryolu çalışanlarının da oyunlar sırasında greve gitmesi bekleniyor. İşten çıkarmaları ve kesintileri protesto eden demiryolu çalışanlarının 6-8 Ağustos tarihlerinde grev yapmaları öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!