ABD'nin konuştuğu adam

Güncelleme Tarihi:

ABDnin konuştuğu adam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 00:00

New Jersey’e 25, Utah’a 28, Washington’a 23 sayı atan Tayvan asıllı ABD’li oyuncu, Kobe’yi adeta sahadan sildi, New York’un galibiyet serisini 4 maça çıkarmasında kilit isim oldu.

Haberin Devamı

NEW York’ta Baron Davis ve Carmelo Anthony’nin sakatlığı ve ağabeyi trafik kazasında öldüğü için izin alan Stoudemire yokken bir yıldız doğdu. New Jersey maçında 25 sayı ile başladı. Utah’a karşı 28 sayı, 10 asistle devam etti. Washington’a karşı 23 sayı, 10 asistle gündeme oturdu.  New York, Amerikan pasaportlu Tayvanlı Jeremy Lin’in (1988) müthiş performansıyla bu üç maçı kazandı. Bu sefer rakip Kobe Bryantlı LA Lakers’tı. Onu ne Fisher ne Kobe ne Blake, ne de Barnes tuttu. 1.91’lik Lin, bu defa 38 sayıyı attı, Lakers’ı bitirdi ve kariyer rekorunu da kırdı: 92-85.

Annesi Shirley, ‘Dr J’ hayranı

Amerika’nın konuştuğu bu adamın hayat öyküsü de oldukça ilginç. Jeremy ile beraber Joshua ve Joseph’i dünyaya getiren Gie-ming ve Shirley Lin ikilisi, 70’lerin ikinci yarısında Tayvan’dan Amerika’ya göç etti.  1.70’lik baba Gie-ming, ilk kez Tayvan televizyonunda gördüğü NBA görüntülerine aşık olurken, Shirley ise ‘Dr J’ hayranı oldu.

Haberin Devamı

Maçlarda başparmağını emiyordu

Gieming, videodan öğrendiği basketbolu üç oğluna öğretti. Mahallenin küçükler liginde oynayan 3 kardeşten, Josh’un anlattığına göre Jeremy maçlarda hiçbir şey yapmadan baş parmağını emermiş. Bunun üzerine annesi Shirley de, maçlara gitmeyi bırakmış. Jeremy, annesine oynayacağına dair söz verip, onun geldiği ilk maçta maksimum sayı atınca kardeşler arasında en iyisi olduğunu gösterdi. Lin, lise hayatında uzakdoğulu olduğu için sıkıntı yaşadı ama Pato Alto Lisesi’ni eyalet şampiyonu yaptı.

Kobe maçtan önce Lin’i küçük görmüştü

LOS Angeles’ın starı Kobe Bryant, New York maçından önce Lin’i soran gazetecilere, “İyi oynuyor ama fazla büyütülecek bir durum değil” demişti. Ama maçtan sora bu sözleri söylediğine pişman olmuştu.

Irkçı söylemlerle karşılaştı

Kolej başvuruları ise istediği gibi gitmedi. Sadece Brown ve Harvard kapıyı açtı, o da Harvard’ı seçti. Akademik kariyere daha önem veren Harvard’ın maçlarında Jeremy, “chink” ya da “wonton çorbası” gibi ırkçı söylemle karşı karşıya kaldı. Her şeye rağmen okulunun bütün rekorlarını neredeyse kırdı. 2010 yazında yıldızı parlayan Jeremy Lin, Golden State’teki çaylak sezonun ardından, kendini Houston’da buldu. 12 gün sonra, Shumpert sakatlanınca New York onu kadroya kattı. Ve son 4 maçta adını tüm ABD’ye öğretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!