ABD'li iş adamı çalışanlarına 18 bin tane Powerball bileti aldı

Güncelleme Tarihi:

ABDli iş adamı çalışanlarına 18 bin tane Powerball bileti aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 09:50

ABD'nin Sayısal Loto'su Powerball'da ikramiye 1,6 milyar dolar ile rekora koşması ABD genelinde büyük heyecan yarattı. Çalışanlarının bir gecede zengin olmasını isteyen Kaliforniyalı hayırsever bir iş adamı binlerce bilet satın aldı. Rakamları tahmin edenlerden birinin Kaliforniya'dan olduğunun kesinleşmesi, iş adamının çalışanları arasında büyük dedikodulara neden olsa da gerçekte iş adamının satın aldığı biletlere ikramiye isabet etmedi.

Haberin Devamı

ABD'de hayırseverlikleriyle bilinen ve Kaliforniya genelinde 80'den fazla butik hastane ve sağlık merkezi işleten iş adamı Shlomo Rechnitz, bütün çalışanlarına 18 bin adet Powerball kuponu satın aldı.

Dün gerçekleşen çekilişte kazanan üç kişiden birinin Kaliforniya'dan çıkması ise çalışanları heyecanlandırdı. Kazananlardan birinin kendi aralarından çıktığı dedikoduları bile çıktı.

ABDli iş adamı çalışanlarına 18 bin tane Powerball bileti aldı
Kaliforniya'da şanslı biletin satıldığı 7/11 şubesinin sahibi rakamların açıklanmasının ardından böyle sevindi. Kendisi de şanslı bileti sattığı için 1 milyon dolar alacak. 

Ancak iş adamının çalışanlarından kimse doğru rakamları bilemedi.

Haberin Devamı

Powerball rakamlarının açıklaması ve kazananlardan birinin Kaliforniya'dan olduğunun belli olmasının ardından, iş adamı Rechnitz'in sağlık merkezinde çalışan hemşirelerden birinin doğru rakamları tahmin ettiği yönünde dedikodular çıktı.

ABDli iş adamı çalışanlarına 18 bin tane Powerball bileti aldı

Ancak sonrasında hemşirenin kızına ulaşan haber ajansları, haberlerin gerçek olmadığını duyurdu.

"BİZ BİLET ALIRIZ, SİZ HAYALLERİNİZE KOŞARSINIZ"
İş adamının satın aldığı biletlerin çalışanlarına üzerinde "Biz biletinizi alırız, siz hayallerinize koşarsınız" yazan bir kartla dağıtıldığı ifade edildi.

3 KİŞİ HAYALLERİNE KAVUŞTU

ABD ve dünya tarihinde 1,6 milyar dolar ikramiye vererek rekor kıran Powerball, üç kişiyi hayallerine kavuşturdu.

Kazananlar Tennesse, Kaliforniya ve Florida'dan çıktı.

Her biri kupon 528,8 milyon dolar kazandı.

Powerball'u kazanma ihtimali 292,2 milyonda birdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!