ABD Açık'ta Ruslar'ın finali

Güncelleme Tarihi:

ABD Açıkta Rusların finali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2004 13:48

Sezonun son “Grand Slam” mücadelesinde, Rus raketler Elena Dementieva ve Svetlana Kuznetsova, yarı finalde ABD'li rakiplerini yenerek, tek bayanlarda finale çıktı.

Haberin Devamı

New York kentindeki USTA Ulusal Tenis Merkezi Kortları'nda düzenlenen 17.75 milyon dolar (yaklaşık 26 trilyon 600 milyar lira) toplam ödüllü turnuvanın 12. gününde, tek bayanlarda yarı final maçları yapıldı.

İlk yarı final mücadelesinde, 9 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova, 5 numaralı seribaşı Lindsay Davenport'u 1-6, 6-2 ve   6-4, bu yılın Fransa (Roland Garros) Turnuvası finalisti 6 numaralı seribaşı Elena Dementieva da 8 numaralı seribaşı Jennifer Capriati'yi 6-0, 2-6 ve 7-6'lık (7-5) setlerle 2-1 yenerek finale kaldılar.

MÜTHİŞ DEMENTIEVA

Yarı final mücadelesinde Rus  Elena Dementieva, tecrübeli rakibi Capriati karşısında ilk seti oyun bile vermeden kazandı. İkinci seti 6-2 kaybedince maça denge geldi. Final seti müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Sette durum 4-4'e geldiğinde, 6 kez beraberlik oldu ve Capriati, 4 kez yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremedi ve Rus raket 5-4 öne geçti. Bu sefer oyunu alan Capriati seti 5-5'e getirdi.Yine 2 kez yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremedi ve 6-6'lık beraberlik oluştu. Oynanan tie-break setini 7-5 kazanan Dementieva, finale çıkan raket oldu.

Haberin Devamı

Böylece Anastasia Myskina ile Elena Dementieva arasında yapılan bu yılki Fransa (Roland Garros) Turnuvası finalinden sonra tarihte 2. kez bir “Grand Slam” Turnuvası finali Rus raketler arasında oynanacak. Finalist raketlerden Kuznetsova, kariyerinde ilk kez bir “Grand Slam” Turnuvası finaline çıkacak.

Turnuvada tek bayanlar finali, TSİ yarın sabaha karşı 04.00'de başlayacak.

Turnuvada TSİ bu gece geç saatlerde yapılacak tek erkekler yarı final maçlarında ise 4 numaralı seribaşı Avustralyalı Lleyton Hewitt, 28 numaralı seribaşı İsveçli Joachim Johansson, dünya klasmanında ilk sırada yer alan 1 numaralı seribaşı ve son Wimbledon Şampiyonu İsviçreli Roger Federer de 5 numaralı seribaşı İngiliz Tim Henman ile karşılaşacak.

Bu arada ABD Turnuvası'nda, 1988'den bu yana ilk kez teklerde final mücadelelerinde bir ABD'li tenisçinin bulunmayacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!