ABD Açık'ta kadınlarda İtalyan finali

Güncelleme Tarihi:

ABD Açıkta kadınlarda İtalyan finali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 17:28

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda İtalyan sporcular Flavia Pennetta ile Roberta Vinci'nin finale kalması, ülkelerinde geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Turnuvada tek kadınlarda dün oynanan yarı final maçlarında 26 numaralı seri başı Flavia Pennetta'nın 2 numaralı seri başı Rumen Simona Halep'i 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0, bir diğer İtalyan raket Roberta Vinci'nin ise dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams'ı 2-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenmesi, ülkede büyük coşkuyla karşılandı. Bu sonuçların ardından ülke tenis tarihinde ilk kez iki İtalyan raket, bir grand slam finalinde birbirine rakip oldu.

Corriere dello Sport gazetesi, Pennetta ve Vinci'nin büyük boy fotoğrafları eşliğinde "Efsaneler" başlığıyla verdiği haberde, iki İtalyan raketin seri başı tenisçileri eleyerek finale çıkmasının efsanevi bir başarı olduğunu ve ülke tenis tarihinin en güzel gününü yaşattığını ifade etti. Haberde, Pennetta ile Vinci arasında daha önce oynanan 9 karşılaşmanın 5'ini Pennetta'nın kazandığı ve ABD Açık finalinde 10. maçlarına çıkacakları bilgisine de yer verildi.

ABD Açıkta kadınlarda İtalyan finali


La Gazzetta dello Sport ise "Sizi seviyoruz. Gök-mavililerden ABD Açık'ta inanılmaz başarı" manşetini kullandığı haberde, iki tenisçinin "büyüleyici" bir performans sergileyerek turnuvayı İtalyan finaline çevirdiği değerlendirmesini yaptı.

La Repubblica gazetesi "Flavia ve Roberta ile tarih biziz", Corriere della Sera gazetesi ise "İtalyan kızlar çoktan tarihe geçti" manşetiyle verdiği haberlerde, iki sporcunun finale kalmasını birinci sayfadan okuyucularına duyurdu.

Bu arada, Penetta ile Vinci'nin ülkenin güneydoğusundaki Puglia bölgesinde yetişmiş olması, bölge halkı için ayrı bir gurur vesilesi oldu. Sosyal medyada "Puglia'nın gururları" ve "Puglia'dan ABD'ye" gibi yorumların yer alması, dikkati çekti.


BAŞBAKAN RENZI FİNALE GİDİYOR
Pennetta-Vinci finali, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin de programında değişikliğe neden oldu. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Renzi'nin yurt içindeki bütün programlarını iptal ederek İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ve Tenis Federasyonu Başkanı Angelo Binaghi ile New York'taki finali izlemeye gideceği bildirildi.

Ülkede en son İtalyan tenisçi Francesca Schiavone, 2010 yılındaki Fransa Açık finalini kazanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!