a.a.’dan (2)

Güncelleme Tarihi:

a.a.’dan (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Yılmaz COŞKUN
Haberin Devamı

GAZETE mutfaklarında çalışanlar için ajans haberlerinin ne denli önemli olduğunu daha önce de yazmış, Anadolu Ajansı'ndan (a.a.) arşivime aktardığım bazı ilginç haberlerden yaptığım alıntıları kendimce yorumlamıştım. İşte a.a.'dan bir derleme daha:

ERKEKLER Basketbol 1.Ligi’nde forma giyecek yabancılar arasında ilk sırayı ABD’liler alıyor. 10 takımda 18 ABD’li yeni sezon için sözleşme imzaladı. İkinci sırada 5 oyuncu ile Yugoslavya geliyor. (a.a.)

ERMENİ Karar Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinden sonra misilleme yapmaya hazırlanan hükümete müjde: Kulüplere ABD'li oyuncu yasağı koyalım olsun bitsin. (y.c.)

***

BASKETBOL 1.Ligi’nde bu sezon maçlar 8 salonda oynanacak. Abdi İpekçi bakıma alınınca, 4300 kişilik Ankara Atatürk, seyirci kapasitesi en fazla salon durumuna geldi. 3000 kişilik İzmir Atatürk Spor Salonu dördüncü sırada. (a.a.)

ŞU Gavur İzmir nerede birinci oldu ki, salonuyla övünsün. 22.5 trilyona park yapmayı marifet sayanların, iş spor salonuna gelince, ‘‘Ödenek yok’’ deyip işin içinden çıktığı bir kentin dördüncülüğü bile büyük başarıdır. (y.c.)

***

TÜRK basketbolunda, birçok ‘‘ilk’’ler ve ilginç rekorlar bulunuyor. Erman Kunter, 1988'de Fenerbahçe formasıyla Hilalspor'a 153 sayı atarak, bir maçta en çok sayı üreten basketbolcu olarak tarihe geçti. (a.a.)

BİLİNDİĞİ (ya da bilinmediği) gibi, Erman'ın rekor kırdığı karşılaşmada ‘‘kurban’’ durumuna düşen Hilalspor, İzmir kulübüdür. O halde, rekoru şu sözlerle de ifade etmek mümkün olabilir: Bir maçta, bir basketbolcudan en fazla sayı yiyen takım, İzmir'dedir. (y.c.)

***

BASKETBOL 1.Ligi’nin 34 yıllık tarihinde üç büyüklerin pek başarısı bulunmuyor. Futbolda en fazla şampiyonluk yaşayan takım olan Galatasaray, basketbolda 4 kez şampiyon olurken, Fenerbahçe ve Beşiktaş 1’er kez lig şampiyonluğu kazandı. (a.a.)

NİHAYET gurur (ya da teselli) duyacağımız bir konu yakaladık. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sahip olduğu o, ‘‘1 şampiyonluk’’ kupası, bizim amatör kümede oynayan Altınordu'muzda bile var. Ayrıca Karşıyaka'nın da 86-87'de hem lig hem Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandığını da unutmayalım. (y.c.)

ycoskun@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!