9. etap Fedrigo’nun

Güncelleme Tarihi:

9. etap Fedrigo’nun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Uluslararası Fransa Bisiklet Turu’nda heyecan tüm hızıyla sürüyor. Dün geride bırakılan Saitn-Gaudens ile Tarbes arasındaki 160,5 kilometrelik 9. etabı Fransız Pierrcik Fedrigo ilk sırada geçti.

Bbox-Bouygues Takımı’nın sürücüsü, 4 saat 5 dakika 31 saniyelik derecesiyle finişi gören ilk isim oldu.  Bu yıl 3’üncü kez etap kazanan Fedrigo’nun ardından aynı derece ve tekerlek farkıyla İtalyan Franco Pellizotti ikinciliği elde etti. Fedrigo’dan 34 saniye daha kötü bir derece yapan İspanyol Oscar Freira da üçüncü sırayı aldı.
Lider Nocentini
Sarı mayoyu elinde bulunduran İtalyan Rinaldo Nocentini, etabı 24. sırada tamamladı.  Genel klasmanda 34 saat 24 dakika 21 saniye ile liderliğini koruyan Nocentini, en yakın rakibi İspanyol Alberto Contador’un 6 saniye önünde. Nocentini’nin 8 saniye gerisinde yer alan efsane bisikletçi ABD’li Lance Armstrong ise, genel klasmanda üçüncü durumda bulunuyor. Günü dinlenerek geçirecek olan sporcular, yarın Limoges ile Issoudun arasındaki 10. etapta 194,5 kilometrelik pedal çevirecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!