"78 yaşında" hala kortlarda

Güncelleme Tarihi:

78 yaşında hala kortlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 11:44

Dünya Veteranlar Badminton Şampiyonası'nın en yaşlı sporcusu Taylandlı Komchankul tüytopu kontrolü ve smaçlarıyla izleyenleri şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Ankara Arena'da yarın sona erecek şampiyonada raket sallayan Komchankul, erkeklerde en yaşlı sporcu olarak öne çıkıyor. Doğduğu yıllarda adı Siyam olan ülkesinde, Japon işgali altında geçirdiği 10. yaşı, filmlere konu Kwai Köprüsü'yle aynı yıllara rastlayan Taylandlı sporcu, belleğinde kimbilir ne anılar barındırıyor? Asıl mesleği kuyumculuk olup eşi, 4 çocuğu ve torunlarıyla sakin bir hayat geçiren Kornchankul, 14 yıldır oynadığı badminton sayesinde dünyayı geziyor.

Haftada 3 gün tüytop oynayan veteran sporcunun, Çin'de katıldığı turnuvalarda teklerde ve çiftlerde şampiyonlukları bulunuyor. Şampiyonada rakibine elenmesine karşın, badminton tutkusundan bir şey kaybetmeyen Taylandlı raket, "Badminton sağlığıma iyi geliyor. Son derece sosyal bir spor. Bu sayede dünyanın birçok köşesinden güzel dostluklar ediniyorum" diyor.

Zinde vücudunu sporun yanı sıra sağlıklı beslenmeye de bağlayan Komchankul, her gün balık yediğini, Türk yemeklerini bu nedenle fazla tadamadığını belirtiyor. Kırmızı et ve tavuk tüketmeyen sadece balık ve sebzeyle beslenen Taylandlı badmintoncu, "O yemeklerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Uzun yıllar yaşamak için balık yemeyi tercih ediyorum" ifadelerini kullanıyor.

Kornchankul, genç oyunculara ise çok çalışmalarını, sağlıklı beslenmelerini, sigara içmemelerini, iyi uyumalarını, sonuç olarak vücutlarına iyi bakmalarını öneriyor.


"Ankara'yı çok beğendim"

Türkiye'ye ilk kez gelen Kornchankul, Türkleri ve Türkiye'yi, iki ay önce İstanbul'a gelen gelininden dinlemiş. Ankara'yı turist otobüsüyle gezme imkanı bulan sporcu, "Kentinizi çok beğendim. Coğrafi güzellikleriniz çok güzel" dedi.

Çocukluk yıllarındaki ders kitaplarında Türklerin güçlü insanlar olduğunu okuduğunu söyleyen Kornchankul, "Gerçekten de öyleymiş. Türk erkekleri çok güçlü, kadınlarınız ise çok güzel" diye devam etti.

Ulus'taki Atatürk heykelini soran Taylandlı sporcu, "Onu sizin kralınız zannediyordum. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuymuş" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!